ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Ζει σε εικονική πραγματικότητα – Καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων
Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει στον πρωθυπουργό - που μίλησε για «ενθαρρυντικά στοιχεία» - ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ ήταν υπερτετραπλάσιος τον Μάρτιο
«Η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό.
Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «ο πρωθυπουργός που έχει τρεις φορές σε διάστημα ενός έτους διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι ‘τα δύσκολα είναι πίσω μας’ σχετικά με την ακρίβεια, σήμερα εντόπισε ‘ενθαρρυντικές’ ενδείξεις στον πληθωρισμό του Μαρτίου».
«Ας του θέσουμε υπόψη μερικές …αποθαρρυντικές ενδείξεις σύμφωνα με την Εurostat», προσθέτει χαρακτηριστικά και αναφέρει ότι «ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ ήταν υπερτετραπλάσιος τον Μάρτιο: 5,4% στην Ελλάδα και μόλις 1,2% στην ΕΕ».
Για να υπογραμμίσει πως «η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών, που κατατάσσονται προτελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη».
Το ΠΑΣΟΚ παραθάτει, μάλιστα, τον σχετικό πίνακα της Eurostat, για τη διαφορά ανάμεσα στον πληθωρισμό τροφίμων στην Ελλάδα και στην ΕΕ.
Δείτε τον πίνακα της Eurostat

- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442