Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Εστιατόριο κερνά μπουκάλι κρασί στους πελάτες που αφήνουν στην άκρη το κινητό τους

Ιταλία: Εστιατόριο κερνά μπουκάλι κρασί στους πελάτες που αφήνουν στην άκρη το κινητό τους

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Βερόνα λέει ότι η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της επιχείρησης ήταν πολύ θετική

Ένα ιταλικό εστιατόριο προσφέρει ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί σε πελάτες που εγκαταλείπουν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Ο Angelo Lella, ιδιοκτήτης του Al Condominio, ενός εστιατορίου που άνοιξε στη βόρεια πόλη της Βερόνα τον Μάρτιο, είπε ότι στόχος ήταν να ενθαρρύνει τους πελάτες να συνομιλούν μεταξύ τους αντί να κοιτάζουν συνεχώς τα τηλέφωνά τους.

«Θέλαμε να ανοίξουμε ένα εστιατόριο που θα ήταν διαφορετικό από τα άλλα», είπε. «Επομένως, επιλέξαμε αυτή τη μορφή. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να απαρνηθούν την τεχνολογία απολαμβάνοντας μια ευχάριστη στιγμή μαζί. Η τεχνολογία γίνεται πρόβλημα, δεν χρειάζεται να κοιτάτε το τηλέφωνό σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα, αλλά για πολλούς ανθρώπους είναι σαν ναρκωτικό… Έτσι έχουν την ευκαιρία να το αφήσουν στην άκρη και να πιουν λίγο καλό κρασί» εξηγεί ο ίδιος.

«Θέλαμε να ανοίξουμε ένα εστιατόριο που θα ήταν διαφορετικό από τα άλλα»

Οι πελάτες θα έχουν την επιλογή να αφήσουν το κινητό τους σε ένα κουτί, με κλειδαριά στην είσοδο του καταστήματος. Στη συνέχεια δείχνουν το κλειδί στον σερβιτόρο, ο οποίος τους σερβίρει το μπουκάλι του κρασιού τους.

«Το ενενήντα τοις εκατό επέλεξε να αφήσει στην άκρη τα τηλέφωνά τους»

Οι πελάτες μπορούν επίσης να γράψουν μια κριτική για το γεύμα τους, την οποία αφήνουν στο κουτί. Σε όσους αφήσουν την πιο λαμπερή κριτική θα προσφερθεί ένα γεύμα στην επόμενη επίσκεψή τους.

«Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική», είπε ο Lella. «Το ενενήντα τοις εκατό των πελατών επέλεξαν να αφήσουν στην άκρη τα τηλέφωνά τους με αντάλλαγμα κρασί. Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να το αγκαλιάζουν – μιλούν μεταξύ τους αντί να βλέπουν φωτογραφίες ή να απαντούν σε μηνύματα στο τηλέφωνό τους».

Το Al Condominio πιστεύεται ότι είναι το πρώτο εστιατόριο στην περιοχή του που υιοθέτησε μια τέτοια πρωτοβουλία, αν και υπάρχουν παραδείγματα άλλων στην Ιταλία, όπως το Separè 1968, ένα εστιατόριο στη Marina di Cecina της Τοσκάνης, το οποίο προσφέρει κουπόνια σε πελάτες που εγκαταλείπουν τα τηλέφωνά τους .

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024