Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Email Gate: «To υπ. Εσωτερικών αρνήθηκε να δώσει στους αποδήμους τα στοιχεία που ζήτησαν»

Email Gate: «To υπ. Εσωτερικών αρνήθηκε να δώσει στους αποδήμους τα στοιχεία που ζήτησαν»

«Νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών»

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος αποδήμων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη διαρροής των προσωπικών δεδομένων του από το υπουργείο Εσωτερικών και τη χρήση τους από την ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, προέβη σε μια νέα καταγγελία για την υπόθεση.

Ο νομικός αναφέρει σε ανάρτησή του ότι το υπουργείο Εσωτερικών, που άφησε τα δεδομένα των αποδήμων να διαρρεύσουν δεξιά κι αριστέρα, αρνείται να ικανοποιήσει το νόμιμο δικαίωμά τους και να τους δώσει αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί για αυτούς.

«Το υπουργείο Εσωτερικών κοροϊδεύει τους αποδήμους»

Αναλυτικότερα, ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρει ότι προέκυψαν «νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά την δημοσιοποίηση της διαρροής και τις παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης, ένας αριθμός αποδήμων Ελλήνων υπέβαλε αιτήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών για να τους χορηγηθούν αντίγραφα από τα δεδομένα που τηρεί το υπουργείο σχετικά με τον εκλογικό κατάλογο.

Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 15 του #GDPR, δυνάμει του οποίου ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει υποχρέωση να χορηγήσει αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί στο αρχείο του προς το ίδιο το υποκείμενο των δεδομένων.

Αντί όμως το Υπουργείο Εσωτερικών να στείλει αντίγραφα των δεδομένων στους απόδημους που το ζήτησαν, που ήθελαν προφανώς οι άνθρωποι να ενημερωθούν ακριβώς για τον κατάλογο των στοιχείων τους που πράγματι διατηρεί η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον εκλογικό κατάλογο, το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε μια μια αυτοματοποιημένη γενικότητα που απλώς αναπαράγει άρθρα και διατάξεις του #GDPR χωρίς όμως να ικανοποιεί το δικαίωμα χορήγησης αντιγράφων!

Οι απόδημοι για μια ακόμη φορά νιώθουν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών τους κοροϊδεύει και ότι υπάρχει πλήρης περιφρόνηση για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους βάσει του θεσμικού πλαισίου προστασίας δεδομένων.

Δηλαδή, το Υπουργείο Εσωτερικών που άφησε τα δεδομένα των αποδήμων να διαρρεύσουν δεξιά και αριστέρα, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ικανοποιήσει το νόμιμο δικαίωμά τους και να τους δώσει αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί για αυτούς.

Σχετικά με αυτό το θέμα έχω υποβάλλει σήμερα καταγγελία στον DPO του Υπουργείου Εσωτερικών περιμένοντας το θέμα αυτό να λυθεί εντός της επόμενης ημέρας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουμε νέα νομικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου προσώπου».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024