Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η εκλογή 35 ευρωβουλευτών - Αισιοδοξία για μεγάλη συμμετοχή, προετοιμασίες όπως του Σεπτεμβρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η εκλογή 35 ευρωβουλευτών – Αισιοδοξία για μεγάλη συμμετοχή, προετοιμασίες όπως του Σεπτεμβρίου

Τι λένε στελέχη της Κουμουνδούρου για τις εσωκομματικές εκλογές και τα τρία πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά στα οποία βασίζουν την αισιοδοξία τους για μεγάλη συμμετοχή. Όλες οι πληροφορίες

Ανοίγουν στις 08:00 οι εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ολόκληρη την επικράτεια για την ανάδειξη 35 υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για τις εσωκομματικές κάλπες καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις για αυξημένη συμμετοχή στη διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής τόσο διαδικτυακός όσο και με φυσική παρουσία στα εκλογικά τμήματα.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά η διαδικασία έχει τρία πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά, γεγονός που αυξάνει την προσδοκία για μεγάλη συμμετοχή. Το πρώτο αφορά την ψηφοφορία φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως ορίζεται από το καταστατικό, για πρώτη φορά σε εσωκομματική διαδικασία, συμπληρώνοντας μια σχετική φόρμα φίλου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σκοπός μας είναι να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού στην ευρωβουλή»

Το δεύτερο πρωτόγνωρο χαρακτηριστικό, όπως λένε, αφορά τον υβριδικό χαρακτήρα των εκλογών, ενώ, το τρίτο, το σύνολο της διαδικασίας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε πολιτικό φορέα της χώρας και δη σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προετοιμασίες ανάλογες με την εκλογή προέδρου – Help Desk στην Κουμουνδούρου

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ειδικότερα αυτά που είναι επιφορτισμένα αυτά της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Φώτης Κουβέλης που ορίστηκε πρόεδρος, Φανή Γιωτάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, Πάνος Ρήγας, Λίλα Σουλελέ, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημήτρης Τοκάνης) βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε η διαδικασία να είναι είναι επιτυχής.

Στον έκτο όροφο της Κουμουνδούρου -που κατοικοεδρεύει η ΚΕΦΕ- θα βρίσκεται η λεγόμενη Help Desk που θα είναι επιφορτισμένη για τη λύση όλων τεχνικών -και μη- ζητημάτων που θα προκύψουν, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Οι προετοιμασίες για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία είναι, όπως σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ανάλογες με αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην εκλογή προέδρου και έχει προβλεφθεί -σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μεγάλη- να υπάρξουν οι ανάλογες κινήσεις.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα για τον οποιοδήποτε να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό κέντρο της περιφέρειας επιθυμεί, ωστόσο αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνον στην εκλογική περιφέρεια που είναι εγγεγραμμένος. Δηλαδή, ένας ψηφοφόρος της Αττικής μπορεί να ψηφίσει για την εν λόγω εκλογική περιφέρεια, στα εκλογικά τμήματά της και όχι για κάποια άλλη περιφέρεια της επικράτειας. Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, οι φίλοι καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά είχαν κληθεί να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στην πλατφόρμα i-syriza, μέχρι τις 7 Απριλίου.

Επίσης, όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έχουν μπει ισχυρές δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις διπλής ψήφου.

Η διαδικασία των εκλογών θα διαρκέσει έως τις 20:00. Ωστόσο το ενδεχόμενο η διαδικασία να πάρει παράταση σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής είναι ανοιχτό και αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της μέρας, μετά από έγκριση της ΚΕΦΕ.

Στιγμιότυπο από εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην Αττική

Πόσοι εκλέγονται σήμερα, στις ΗΠΑ ο Κασσελάκης

Από τη σημερινή εκλογική διαδικασία θα προκύψουν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές, από τους πάνω από 200 που είναι υποψήφιοι. Ακόμη, 5 υποψήφιοι θα πάρουν το χρίσμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη ενώ δύο θέσεις είναι κατοχυρωμένες από τους νυν ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιλέξει τους πέντε υποψήφιους που δικαιούται από τη δεξαμενή των ατόμων που δεν θα εκλεγούν από τη σημερινή διαδικασία. Μάλιστα, όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος, όσοι δεν εκλεγούν θα αποτελέσουν μια νέα μαγιά ανθρώπων που θα συστρατευθούν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς αρκετοί εξ’ αυτών δεν ήταν μέλη ή στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη, ο Στέφανος Κασσελάκης θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να παρουσιάσει παραπάνω υποψήφιους ευρωβουλευτές που δεν είναι τόσο προβεβλημένοι στη δημόσια σφαίρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί από σήμερα στις ΗΠΑ όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία. Μεταξύ άλλων θα βρεθεί με μέλη της ομογένειας αλλά θα συμμετέχει και σε θεσμικού τύπου συναντήσεις. Στην ψηφοφορία εκλογής των ευρωβουλευτών θα συμμετάσχει ηλεκτρονικά. Παράλληλα, την Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζεται κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις ευρωεκλογές, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει και τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βουλγαράκης στο in: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σημαίνει δυνατή φωνή των Ελληνίδων και των Ελλήνων

Σημαντικός κρίκος των εσωκομματικών εκλογών είναι ο γραμματέας του Οργανωτικού Γραφείου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Βουλγαράκης, όπου λόγω της ιδιότητάς του περνούν από τα χέρια του όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Μιλώντας στο in ο Γιάννης Βουλγαράκης υπογράμμισε πως «αυτή η αμεσοδημοκρατική διαδικασία είναι ένα μεγάλο βήμα. Καταφέρνουμε μέσα από αυτό τον τρόπο να επανασυνδεθούμε με την κοινωνία, να την κάνουμε πρωταγωνίστρια και έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σκοπός μας είναι να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού στην ευρωβουλή. Για εμάς το στοίχημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να πρωταγωνιστεί και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των συμμαχιών του και της ευρωομάδας της Αριστεράς. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σημαίνει δυνατή φωνή των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Ο καταμερισμός όσων εκλέγονται ανά περιφέρεια και οι σταυροί που μπορούν να βάλουν οι ψηφοφόροι:

Αττική: Εκλέγονται 12 – (μέχρι 4 σταυρούς)
Απόδημοι: Εκλέγονται 2 – (1 σταυρό )
Κεντρική Μακεδονία: Εκλέγονται 4 – (μέχρι 2 σταυρούς)
Θεσσαλία: Εκλέγονται 3 – (1 σταυρό).
Δυτική Ελλάδα: Εκλέγονται 3 – (1 σταυρό).
Κρήτη: Εκλέγονται 2 – (1 σταυρό).
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
Πελοπόννησος:Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Στερεά Ελλάδα: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Νότιο Αιγαίο: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Ήπειρος: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Δυτική Μακεδονία: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Ιόνιο: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Βόρειο Αιγαίο: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)

Μπορείτε να δείτε τους υποψήφιους και τα βιογραφικά τους εδώ.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024