Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ συλλήψεων και προστίμων για πρόκληση πυρκαγιών στην επικράτεια

Μπαράζ συλλήψεων και προστίμων για πρόκληση πυρκαγιών στην επικράτεια

Χειροπέδες σε τέσσερις ημεδαπούς και επιπλέον πρόστιμα σε τρεις ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς για πρόκληση πυρκαγιών

Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και εννέα συνολικά πρόστιμα επιβλήθηκαν χθες Σάββατο 13 και σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου στην επικράτεια από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας για πρόκληση πυρκαγιών ή για τη μη διάθεση απαραίτητων προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σήμερα δύο ημεδαποί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χαλκίδας και Πύργου ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος Βασιλικού Χαλκιδέων Εύβοιας και στην περιοχή «Γούβες» Χελιδονίου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας αντίστοιχα.

Στους ανωτέρω επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500 ευρώ.

Χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί από ανακριτικούς υπαλλήλους των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πύργου και Μυτιλήνης. Ο πρώτος ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας και ο δεύτερος ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή του Πολιχνίτου του δήμου Δυτικής Λέσβου. Αντίστοιχα τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500 ευρώ.

Πέντε πρόστιμα για τη μη διάθεση απαραίτητων προληπτικών μέτρων

Ακόμη, επιβλήθηκαν συνολικά πέντε πρόστιμα -το ένα την Κυριακή και τα τέσσερα το Σάββατο- από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τη μη διάθεση των απαραίτητων προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών.

Σήμερα, ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λαμίας επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ σε ημεδαπό ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε οικοπεδικό χώρο πλησίον του Αρχαιολογικού Χώρου Κάστρου Λαμίας.

Τη χθεσινή μέρα, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ σε ημεδαπό από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙΠΥ Αθηνών ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών σε οικοπεδικό χώρο, επί της οδού Ι. Γαβριήλ, στον δήμο Αχαρνών Αττικής.

Ακόμη, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500 ευρώ, χθες, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙΠΥΝ Κέρκυρας, σε αλλοδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Άγιοι Δέκα , στη δημοτική ενότητα Αχιλλείων Κέρκυρας. Οι ίδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο αξίας 500 ευρώ σε έτερο αλλοδαπό ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην τοπική κοινότητα Σιναράδων του δήμου Κέρκυρας.

Τέλος, χθες, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500 ευρώ από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άρτας Κέρκυρας, σε ημεδαπή, η οποία δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Θανασέικα Άρτας.

Sports in

Το ταξίδι ξεκινάει για Τσιτσιπά και Σάκκαρη: Ο ανηφορικός δρόμος και το μεγάλο όνειρο (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη του Ρολάν Γκαρός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024