Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρόβα πολέμου: Ασκηση Ισραήλ - Κύπρου και ΗΠΑ προσομειώνει επίθεση από και προς το Ιράν

Πρόβα πολέμου: Ασκηση Ισραήλ – Κύπρου και ΗΠΑ προσομειώνει επίθεση από και προς το Ιράν

Στη διάρκεια κοινής άσκησης Ισραήλ, Κύπρου και ΗΠΑ, αντιμετωπίστηκαν βομβαρδισμοί με ιρανικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Κύπρο για «προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν», μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

Κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν βομβαρδισμούς με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο

Σε συντονισμό με τον αμερικανικό στρατό και την κυπριακή Εθνική Φρουρά, οι ασκήσεις πάνω από την Κύπρο περιλάμβαναν μεγάλης εμβέλειας επιχειρήσεις και επίθεση σε απομακρυσμένο στόχο, μετέδωσε ο GLZ, ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού.

Στη διάρκεια των ασκήσεων, στις οποίες συμμετείχε τουλάχιστον μια μοίρα ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών, πραγματοποιήθηκε προσομείωση πλήγματος αντιποίνων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για επίθεση του Ιράν ή πληρεξουσίου του στο ισραηλινό έδαφος, ανέφερε ο OSINTdefender, ένας στρατιωτικός μπλόγκερ.

Κατά στρατηγικών στόχων στην Κύπρο

Ο ίδιος προσθέτει ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το Ισραήλ υποστηρίζονταν από τάνκερ εναέριου εφοδιασμού, και αντιμετώπισαν βομβαρδισμούς με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο και εναντίον στρατηγικών στόχων στην Κύπρο.

Τα νέα για τις επιχειρήσεις της πολεμικής αεροπορίας έρχονται τη στιγμή που ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι επαγρυπνούν ενόψει μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης απευθείας από το Ιράν με τη χρήση πυραύλων κρουζ, βαλλιστικών πυραύλων και drones.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024