Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Κυνική ομολογία του υφυπουργού Υποδομών για την ασφάλεια των πολιτών στη σήραγγα της Εγνατίας Οδού

ΠΑΣΟΚ: Κυνική ομολογία του υφυπουργού Υποδομών για την ασφάλεια των πολιτών στη σήραγγα της Εγνατίας Οδού

Είναι τεχνικά ανεπίτρεπτο οι όποιες παρεμβάσεις συντήρησης να γίνονται «μόνον όταν η σήραγγα βρεθεί πριν το όριο της κατάρρευσης», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ

Τις τελευταίες ημέρες, η τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας παρακολουθεί αμήχανα «ένα ακόμη επεισόδιο που αφορά την ασφάλεια των πολιτών», σημειώνει ο Τομέας Υποδομών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως «ενώ ο περιφερειάρχης έθεσε δημοσίως θέματα ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων από συγκεκριμένη σήραγγα της Εγνατίας Οδού, το αρμόδιο υπουργείο αδιαφόρησε με αποτέλεσμα την παρέμβαση της εισαγγελίας Ιωαννίνων».

«Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες ώστε κάποιος αρμόδιος να ευαισθητοποιηθεί», υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι, σήμερα, «με δελτίο Τύπου, το αρμόδιο υπουργείο ανακοινώνει τη διακοπή κυκλοφορίας διερχόμενων οχημάτων στη σήραγγα ‘Μαλακάσι Α’».

Όπως αναφέρει ο Τομέας Υποδομών του ΠΑΣΟΚ, «προκαλεί εντύπωση η κυνική και ανησυχητική ομολογία του υφυπουργού ότι στον χρόνο που μεσολάβησε, δεν περιήλθαν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στοιχεία που να δικαιολογούν τις ανησυχίες για το μέγεθος του προβλήματος».

«Η Εγνατία Οδός σήμερα είναι επικίνδυνη. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η συντήρηση που γινόταν ήταν πολύ επιφανειακή», είχε δηλώσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου

Και προσθέτει πως «υπονοεί λοιπόν ότι η ‘Εγνατία Οδός Α.Ε.’, που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου και είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της οδού, δεν τον ενημερώνει για σοβαρά θέματα ασφάλειας. Ή μήπως κατά παράδοση του συγκεκριμένου υπουργείου αγνοούνται για ακόμη μια φορά οι εκκλήσεις των εργαζομένων σχετικά με τα θέματα ασφάλειας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Επισημαίνουμε στον υφυπουργό ότι οι σήραγγες κλείνουν, όταν οι ευρωπαϊκές ή ελληνικές προδιαγραφές ασφαλείας δεν πληρούνται επαρκώς σε θέματα στατικής επάρκειας και συνθηκών διέλευσης. Είναι τεχνικά ανεπίτρεπτο οι όποιες παρεμβάσεις συντήρησης να γίνονται μόνον όταν η σήραγγα βρεθεί πριν το όριο της κατάρρευσης», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

Για να καταλήξει πως «οι σήραγγες δεν κλείνουν για λόγους ενσυναίσθησης, τους οποίους επικαλείται ο υφυπουργός, αλλά μόνον όταν τίθεται θέμα προδιαγραφών ασφαλείας».

Τι έλεγε ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Ηπείρου για την σήραγγα

Σημειώνεται ότι, με δηλώσεις του στις αρχές Απριλίου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καρχιμάνης, όπως αναφέρει το epiruspost, χαρακτήρισε την Εγνατία Οδό έναν επικίνδυνο δρόμο, ενώ ανέφερε ότι μία από τις σήραγγες στο τμήμα που παρακάμπτει την Κατάρα έπρεπε να κλείσει, καθώς είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

«Η Εγνατία Οδός σήμερα είναι επικίνδυνη. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η συντήρηση που γινόταν ήταν πολύ επιφανειακή», είχε δηλώσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου, τονίζοντας ότι πρέπει να κλείσει «Γιατί μπορεί να συμβεί ατύχημα. Η σήραγγα έχει χαλάσει. Όλα από κάτω. Είναι έτοιμo να καταρρεύσει, θέλει πολλά λεφτά και πάρα πολύ δουλειά».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι καταγγελίες του περιφερειάρχη είχαν προκάλεσαν εσωκομματικές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να εκδοθεί στη συνέχεια δελτίο Τύπου στο οποίο υποστηριζόταν ότι επρόκειτο για «ιδιωτική συζήτηση».

Για το θέμα έχει καταθέσει ερώτηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στους αρμόδιους υπουργούς.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024