Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης: «Οι μάσκες έπεσαν για Πράσινους, Σοσιαλιστές και Αριστερά»

Αυγενάκης: «Οι μάσκες έπεσαν για Πράσινους, Σοσιαλιστές και Αριστερά»

Δήλωση του ΥπΑΑΤ για τη στάση των κομμάτων στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Στην απόφαση του ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνει επείγουσα διαδικασία, που του επιτρέπει να ψηφίσει στο τέλος Απριλίου για την αναθεώρηση της ΚΑΠ, «με στόχο την απάλειψη ορισμένων περιβαλλοντικών κανόνων που προσθέτουν γραφειοκρατικά βάρη στους αγρότες και στην πράξη υπονομεύουν την απορρόφηση ενισχύσεων που η ίδια η ΕΕ έχει θεσπίσει», αναφέρθηκε με δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Πρόκειται για αιτήματα που είχαν θέσει το σύνολο των αγροτών στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους, τα οποία μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαν υιοθετήσει η ομάδα των μεσογειακών χωρών EUMED-9, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ, είχε εκδώσει ψήφισμα με το οποίο στήριζε και στις συγκεκριμένες αλλαγές αλλά και το σύνολο των 19 προτάσεων του ΥπΑΑΤ.

Στα τέλη Απριλίου με επείγουσα διαδικασία θα ψηφίσει για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Δυστυχώς και σήμερα η ομάδα των Πρασίνων αντιδρώντας στις αλλαγές, καταδίκασε ως αβάσιμη και αντιδημοκρατική πρωτοβουλία την ταχεία διαδικασία που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο.

Κατά της διαδικασίας στράφηκε και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μην είναι παρόντες στην ψηφοφορία!

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει περίτρανα τη σημασία της σύνθεσης του ευρωκοινοβουλίου. Οι αγρότες πριν από δύο μήνες ξεσηκώθηκαν ζητώντας το αυτονόητο, επειδή διαπίστωσαν ότι η ΚΑΠ δεν ήταν λειτουργική και οδηγούσε με βίαιο και όχι ομαλό τρόπο στην πράσινη μετάβαση.

Η ΝΔ ενεργοποίησε την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία ανήκει, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο ακούγοντας τη φωνή των αγροτών εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο υιοθετούσε τις 19 αλλαγές που προωθούσε η κυβέρνηση. Αλήθεια τα υπόλοιπα κόμματα της χώρας μας τι έπραξαν; Απευθύνθηκαν στις ευρωομάδες που ανήκουν όπως τους κάλεσα να πράξουν δημοσίως και από το βήμα της Βουλής; Ή μήπως το ενδιαφέρον τους για τους Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες εξαντλείται στα όμορφα λόγια στήριξης στη διάρκεια των κινητοποιήσεων και στα ευχολόγια;

Η στάση τους στη σημερινή ψηφοφορία έδειξε ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των αγροτών και ποιος όχι. Οι μάσκες έπεσαν!

Παράλληλα, όμως, απέδειξε περίτρανα πόσο μεγάλη σημασία έχει η Ευρωβουλή να πλαισιώνεται από πρόσωπα που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα συμφέροντα των πολιτών.

Είναι μια απόδειξη που θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας όλοι οι πολίτες, ιδιαίτερα οι αγρότες αφού οι αποφάσεις της ΕΕ καθορίζουν την καθημερινότητά τους, όταν στις  9 Ιουνίου πάμε στις κάλπες για ανάδειξη των αντιπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σήμερα, αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές, δεν είναι χαλαρή ψήφος, αλλά ψήφος που θα καθορίσει το μέλλον όλων των Ευρωπαίων πολιτών».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024