Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Δεκαεννιάχρονος με σύνδρομο Down θέλει να σπάσει το ρεκόρ του νεαρότερου μαραθωνοδρόμου

Βρετανία: Δεκαεννιάχρονος με σύνδρομο Down θέλει να σπάσει το ρεκόρ του νεαρότερου μαραθωνοδρόμου

«Μην διώχνετε τα όνειρά σας, κρατήστε τα μέσα σας και αναζητήστε τι μπορείτε να κάνετε, γιατί όλα είναι εφικτά».

Ένας 19χρονος δρομέας με σύνδρομο Down ελπίζει να γράψει ιστορία ως το νεότερο άτομο που θα ολοκληρώσει ποτέ μαραθώνιο.

Ο Lloyd Martin, του οποίου η οικογένεια κατάγεται από το Κάρντιφ, θα τρέξει στον μαραθώνιο του Λονδίνου στις 21 Απριλίου με οδηγό τη μητέρα του Ceri Hooper, 54 ετών.

H oικογένεια έχει παράδοση στο τρέξιμο, καθώς η μητέρα Ceri έχει ολοκληρώσει τον μαραθώνιο του Λονδίνου τέσσερις φορές, ενώ έχει αγωνιστεί στη Βοστόνη και το Σικάγο. «Μου αρέσει πολύ να τρέχω με τη μαμά μου. Είναι μαραθωνοδρόμος. Την αγαπώ, είναι θρύλος», δηλώνει στο BBC News ο Lloyd, που από πάντα ήθελε να τρέξει τον απαιτητικό αυτό αγώνα. Τον περασμένο Νοέμβριο τού έγινε πρόταση να συμμετάσχει και για εκείνον υπήρχε μόνο μία απάντηση:

«Όλα είναι δυνατά και όχι μόνο για όσους έχουν σύνδρομο Down, οποιοσδήποτε μπορεί να τρέξει έναν μαραθώνιο».

Η Ceri ανέλαβε τοέργο των προπονήσεών του, που διήρκεσαν πέντε μήνες. Καθώς ο Lloyd μέχρι τα Χριστούγεννα έτρεχε μόνο αποστάσεις ως 5 χιλιόμετρα, η Ceri έπρεπε να καταστρώσει ένα σχέδιο άσκησης απόλυτα προσαρμοσμένο πάνω του, ώστε να συνηθίσει την καταπόνηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όπως πολλά παιδιά με σύνδρομο Down, ο Lloyd είχε διαγνωστεί με μία τρύπα στην καρδιά του και έπρεπε να εξασφαλιστεί ότι η σωματική του υγεία ήταν καλή και μάλιστα σε επίπεδο να μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους φυσική καταπόνηση. Οι γιατροί μετά από μία σειρά εξετάσεων είπαν το ναι και οι προπονήσεις εντατικοποιήθηκαν.

«Όλα είναι δυνατά και όχι μόνο για όσους έχουν σύνδρομο Down, οποιοσδήποτε μπορεί να τρέξει έναν μαραθώνιο»

Μέχρι πρότινος ο Lloyd μαζί με τον αδελφό του Finlay και τον πατριό του Gordon έκαναν κερκίδα στην Ceri, που έτρεχε εκπροσωπώντας την Ουαλία. Πλέον απομένουν έντεκα ημέρες για τον μεγάλο αγώνα του και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να περάσει τη γραμμή του τερματισμού με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του.

Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να το επιτύχει: «Δεν είναι θέμα χρόνου. Είναι να περάσεις καλά με την οικογένειά σου», λέει ο Lloyd, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τι θα κάνει, αν κουραστεί ή αν πιαστεί: «Είτε θα συνεχίσω να τρέχω είτε, το πιθανότερο, να κάνω ένα διάλειμμα λίγων λεπτών, να σκεφτώ ξανά και να συνεχίσω να τρέχω».

Τον περασμένο μήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, ο Lloyd είχε δηλώσει ενθουσιασμένος με την προοπτική του αγώνα. «Μου αρέσει που είμαι γυμνασμένος και υγιής και θέλω να κάνω την οικογένειά μου και τους φίλους μου περήφανους».

Ο Lloyd είναι ο τρίτος Ουαλός αθλητής των Special Olympics που συμμετέχει σε μαραθώνιο και καθώς προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη ως τώρα πρόκληση της ζωής του, μοιράζεται με τον κόσμο το παρακάτω αισιόδοξο μήνυμα:

«Μην διώχνετε τα όνειρά σας, κρατήστε τα μέσα σας και αναζητήστε τι μπορείτε να κάνετε, γιατί όλα είναι εφικτά».

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024