Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μαρινάκης: Όχι σε ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές

Μαρινάκης: Όχι σε ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστολικής ψήφου είπε πως «πάνω από 72.000 Έλληνες από 110 διαφορετικές χώρες έχουν κάνει αίτηση προκειμένου να ψηφίσουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μέσω επιστολικής ψήφου.

Δεν θα γίνει debate πολιτικών αρχηγών, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διευκρινίζοντας πώς σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες ευρωεκλογών δεν έγινε τηλεμαχία.

«Οι πολίτες ψηφίζουν υποψήφιους ευρωβουλευτές. Αυτοί θα δώσουν τη μάχη» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Είπε επίσης ότι «ντιμπέιτ γίνεται συνεχώς στη Βουλή», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει περισσότερες παρουσίες στο κοινοβούλιο, σε σύγκριση με προκατόχους του.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστολικής ψήφου είπε πως «πάνω από 72.000 Έλληνες από 110 διαφορετικές χώρες έχουν κάνει αίτηση προκειμένου να ψηφίσουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μέσω επιστολικής ψήφου.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 29 Απριλίου». Τόνισε πως «Η επιστολική ψήφος αποτελεί μια βαθιά τομή και μια μεταρρύθμιση που διευκολύνει τους συμπολίτες μας εντός και εκτός συνόρων να συμμετάσχουν στην διαδικασία των ευρωεκλογών.  Κατέληξε δε σημειώνοντας πως «η διαδικασία της επιστολικής ψήφου είναι απολύτως διασφαλισμένη και έγκυρη».

Για τον πληθωρισμό

Για το ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Μαρινάκης είπε «παρά το ότι ο πληθωρισμός σωρευτικά ήταν 14 % μέχρι το 2023 και μέχρι τώρα 16%, οι αυξήσεις των μισθών είναι μεγαλύτερες, άρα ουσιαστικά απορροφούν και είναι λίγο μεγαλύτερες του πληθωρισμού. Επίσης οι στοχευμένες παρεμβάσεις έχουν μεγαλύτερη απόδοση».

«Είναι μια διαρκής μάχη που φαίνεται ότι αποκλιμακώνεται» είπε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα σε τρία επίπεδα, με αυξήσεις μισθών, στοχευμένες παρεμβάσεις όπως το καλάθι του νοικοκυριού και ελέγχους στην αγορά.

Σε ερώτηση για την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ότι Κασσελάκης και Βελόπουλος του θυμίζουν Τσίπρα και Καμμένο, σημείωσε πως έχουν δύο κοινά: Τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας και στην ταύτιση και στον τρόπο αναμετάδοσής τους και στον τρόπο επεξήγησης τους και οι ανέξοδες υποσχέσεις σε επίπεδο οικονομίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των οχημάτων που υπάρχουν στη συνοδεία του πρωθυπουργού είπε ότι τα αυτοκίνητα της συνοδείας του πρωθυπουργού είναι τέσσερα. «Καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα, αρκεί να υπάρχει περιεχόμενο και το περιεχόμενο να μην είναι φτηνός λαϊκισμός. Εκεί είναι η αποτυχημένη μορφή ενός influencer».

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024