Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μύδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα κατά της βίας των ανηλίκων

Μύδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα κατά της βίας των ανηλίκων

Γιάννης Σαρακιώτης και Μιχάλης Κατρίνης εξαπέλυσαν βολές κατά των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπισω της βίας των ανηλίκων

Μύδρους κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα που έλαβε για τη σχολική βία εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να τονίζουν ότι χρειάζεται διεύρυνση του πλαισίου αντιμετώπισης.

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, υπογράμμισε ότι πως το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την αύξηση των ποινών, ενώ χαρακτήρισε απαραίτητη την παρουσία των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες.

«Στο ίδιο έργο θεατές»

«Χρειάζεται επιμόρφωση καθηγητών και δασκάλων για ζητήματα των παιδιών, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στα σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε χθεσινή ανακοίνωση το τμήμα Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «με αποβολές, ποινολόγιο, πλατφόρμες κι επικοινωνιακά μέτρα απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κοινωνικό κι ευαίσθητο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, που εντείνεται συνεχώς».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε ότι «η βία των ανηλίκων είναι ένα θέμα οριζόντιο που αφορά κάθε σπίτι, κάθε ελληνική οικογένεια, και έχει φτάσει στα όρια του ανεξέλεγκτου».

Ο ίδιος τόνισε πως χρειάζεται ένα αυστηρό πλαίσιο, αλλά παράλληλα και η ανίχνευση περιστατικών σχολικής βίας από εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

O υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης επισήμανε σε χθεσινή ανακοίνωση πως «δυστυχώς και οι νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του πολυσύνθετου αυτού φαινομένου, μάς καθιστούν στο ίδιο έργο θεατές», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα κοινωνικά προβλήματα, όταν πια έχουν καταστεί ανεξέλεγκτα λόγω της έλλειψης οποιουδήποτε σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης των αιτιών που τα προκαλούν».

«Η κοινωνία πρέπει με εκπαίδευση, διαπαιδαγώγηση και τιμωρία να μάθει ότι ορισμένες συμπεριφορές είναι αντικοινωνικές»

Τέλος, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Λοβέρδος αναφέρθηκε αρχικά στην ενδοοικογενειακή βία, σημειώνοντας πως στο παρελθόν υπήρχε συγκάλυψη σε τέτοια περιστατικά, ενώ πλέον τα θύματα μιλούν και εύχεται να υπάρξει τιμωρία των θυτών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε τον νόμο. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο. Παρά τις αστοχίες και τα λάθη που έχουν συμβεί, η κοινωνία πρέπει με εκπαίδευση, διαπαιδαγώγηση και τιμωρία να μάθει ότι ορισμένες συμπεριφορές είναι αντικοινωνικές και ότι η κοινωνία δεν πρόκειται να τις αποδεχτεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024