Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά για ρεπορτάζ in: Μητσοτάκης και υπουργοί να ενημερώσουν τη Βουλή για την ΕΥΠ

Νέα Αριστερά για ρεπορτάζ in: Μητσοτάκης και υπουργοί να ενημερώσουν τη Βουλή για την ΕΥΠ

«Οι μέρες της αλαζονείας και της συγκάλυψης είναι μετρημένες» διαμηνύει η Νέα Αριστερά με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, επικαλούμενη το ρεπορτάζ του in

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έμαθε τίποτα από το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων αφού όπως φαίνεται επαναλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες πρακτικές, τονίζει η Νέα Αριστερά, επικαλούμενη το ρεπορτάζ του in περί των μικρών ΕΥΠ εντός της… ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στο ρεπορτάζ αναδεικνύεται ότι τη μέρα που το ΣτΕ έβαζε μπλόκο στην τροπολογία Τσιάρα δίνοντας το δικαίωμα στον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και σε όποιον άλλον βρέθηκε σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ να ζητήσει και να μάθει από την ΑΔΑΕ τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιευόταν σε ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα υπ. αρ. 17/2024 το οποίο αφορούσε στην ΕΥΠ.

«Δύο χρόνια μετά δεν έχουμε επίσημες απαντήσεις για την λειτουργία του παράνομου λογισμικού Predator»

Διαβάζοντας το ΦΕΚ διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έμαθε τίποτε από το ένοχο παρελθόν της, από το σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι συνεχίζει να λειτουργεί με μια απύθμενη αλαζονεία, φτιάχνοντας μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της.

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «ο αμετανόητος και προκλητικός πρωθυπουργός, ο οποίος απολογούμενος το 2022 μιλούσε για «την έλλειψη πρόσθετων «φίλτρων» στη λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών», συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Δημιουργεί μικρές ΕΥΠ εντός της ΕΥΠ. Ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος, απουσία κάθε λογοδοσίας, ελέγχου και διαφάνειας είναι τα κύρια στοιχεία της συγκεκριμένης ρύθμισης. Με επικεφαλής αυτή τη φορά τον κύριο Σκέρτσο».

Ακολούθως η κοινοβουλευτική ομάδα προσθέτει πως «δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος παρακολουθήσεων υπό τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχουμε λάβει καμία ουσιαστική απάντηση. Η επίκληση του απορρήτου, η χειραγώγηση της δικαιοσύνης και οι αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών άπλωσαν πέπλο σιωπής και συγκάλυψης. Δύο χρόνια μετά δεν έχουμε -πλην της δημοσιογραφικής έρευνας- επίσημες απαντήσεις για την λειτουργία του παράνομου λογισμικού Predator στην «αυλή» της ΕΥΠ, για την κοινή λειτουργία, για τους λόγους παρακολούθησης εκατοντάδων πολιτών».

«Οι μέρες της αλαζονείας και της συγκάλυψης είναι μετρημένες»

Καταληκτικά η Νέα Αριστερά ζητεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί να ενημερώσουν τη Βουλή. «Η Νέα Αριστερά θα εξαντλήσει κάθε κοινοβουλευτικό και θεσμικό μέσο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Οι μέρες της αλαζονείας και της συγκάλυψης είναι μετρημένες. Το δίκιο θα νικήσει», διαμηνύει η κοινοβουλευτική ομάδα.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024