Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψάχνετε φθηνές μπίρες; Αυτοί είναι οι ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη

Ψάχνετε φθηνές μπίρες; Αυτοί είναι οι ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη

Θέλετε να συνδυάσετε τις διακοπές σας με μία παγωμένη μπίρα; Αυτές είναι οι πόλεις της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφτείτε.

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και ο υδράργυρος ανεβαίνει τόσο αυξάνεται και ο αριθμός εκείνων που αποφασίζουν να ταξιδέψουν, αναζητώντας για τις διακοπές τους έναν τουριστικό προορισμό που να συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Δηλαδή εκτός από αξιοθέατα, θάλασσα και στιγμές χαλάρωσης, πολλοί ψάχνουν τη δυνατότητα για ένα ή δύο ποτά.

Ωστόσο, ακόμα περισσότερο μία παγωμένη μπίρα είναι μια αγαπημένη δραστηριότητα για τους περισσότερους.

Έτσι με την ακρίβεια να «σαρώνει» όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι περιοχές όπου μπορεί να βρει κάποιος πλέον ακόμα και μπίρες σε προσιτές τιμές μοιάζει δύσκολο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πιο προσιτές μπίρες βρίσκονται συχνά σε πρωτεύουσες δεν είναι τόσο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί

Το Euronews παρουσίασε τις χώρες της Ευρώπης με τις πιο προσιτές τιμές στις μπίρες, επικαλούμενο έρευνα του διαδικτυακού ιστότοπου σύγκρισης ταξιδιών και κρατήσεων Omio, ώστε να μπορεί κάποιος να συνδυάσει την περιήγηση στα αξιοθέατα με ένα ποτό.

Ποιες πρωτεύουσες στην Ευρώπη προσφέρουν τις πιο προσιτές τιμές μπίρας;

Αν ψάχνετε πρωτεύουσα με φθηνή μπίρα, η πιο συμφέρουσα τιμή σε ολόκληρη την Ευρώπη, βρίσκεται στο Μινσκ με την τιμή να βρίσκεται λίγο πάνω από το ένα ευρώ.

Η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας είναι γνωστή για αξιοθέατα όπως το Μουσείο Strana Mini και η πλατεία Νίκης και παρόλο που τα ταξίδια προς τα εκεί είναι λίγο δύσκολα, η τιμή της μπίρας στο με 1,05 ευρώ ίσως κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Μινσκ

Για τη δεύτερη θέση κάποιος πρέπει να ταξιδέψει λίγο πιο νότια προς τη Μολδαβία, όπου το ποτήρι μπίρας στο Κισινάου κοστίζει κατά μέσο όρο μόλις 1,29 €.

Η πρωτεύουσα της Μολδαβίας φημίζεται επίσης για τη μεγάλη ποικιλία των παμπ και των μπαρ που προσφέρει, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε πληθώρα επιλογών για να αποφασίσετε πού θα πάτε για μια μπίρα.

Παράλληλα υπάρχουν πολλά να κάνετε για να διακόψετε μια βόλτα στα μπαρ, όπως να επισκεφθείτε την Αψίδα του Θριάμβου, τον Καθεδρικό Ναό του Κισινάου και το Πάρκο του Στέφανου του Μεγάλου.

Μπακού, Τιφλίδα, Ερεβάν

Σίγουρα πάντως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πιο προσιτές μπίρες βρίσκονται συχνά σε πρωτεύουσες δεν είναι τόσο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, καθώς το Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, η Τιφλίδα στη Γεωργία και η πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, είναι όλα hotspots για φτηνές μπίρες, με τιμές 1,35 €, 1,69 € και 1,83 € αντίστοιχα.

Μπακού

Στο νούμερο έξι της λίστας βρίσκεται ένας σχετικά πιο δημοφιλής προορισμός, η Σόφια. Η μέση τιμή της μπίρας στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας κοστίζει μόλις 1,93 ευρώ. Αυτή η τιμή, μοιάζει ιδανική τόσο για να χαλαρώσετε με ένα ποτό όσο και για να κάνετε μία βόλτα σε αξιοθέατα όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Αλεξάντερ Νιέφσκι ή οι αμέτρητες ιαματικές πηγές της πόλης.

Μια μπίρα θα σας κοστίσει επίσης 1,93 ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία δεν φιλοξενεί απλώς το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό βουνών στον κόσμο, αλλά αποτελεί όλο και περισσότερο προορισμό για τους τουρίστες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τη συχνά υποτιμημένη περιοχή των Βαλκανίων.

Η Πρίστινα στο Κόσοβο και η πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, το Σαράγεβο, βρίσκονται στην όγδοη και ένατη θέση του καταλόγου, με τη μπίρα να κοστίζει 1,99 ευρώ και 2,04 ευρώ αντίστοιχα.

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια

Στην τελευταία θέση -αλλά και πάλι πολύ προσιτή- βρίσκεται η Πράγα. Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης, οπότε, αν θέλετε να επισκεφθείτε κάποιο μέρος με μακροχρόνια τουριστική βιομηχανία, είναι μια καλή επιλογή.

Ακόμη καλύτερα, οι μπίρες κοστίζουν μόνο 1,86 ευρώ κατά μέσο όρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε όλα τα αξιοθέατα και να σας μείνουν χρήματα για ποτά στο τέλος της ημέρας.

Πού πωλούνται οι πιο ακριβές μπίρες στην Ευρώπη;

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Omio ανακάλυψε τα πιο ακριβά μέρη σε όλη την Ευρώπη για να αγοράσει κανείς μια μπίρα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ρέικιαβικ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ισλανδία είναι ένα νησιωτικό κράτος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μπίρα είναι εκεί σε λιγότερο προσιτές τιμές από ό,τι σε πολλά άλλα μέρη, αλλά, με κόστος 10,03 ευρώ η κάθε μπίρα, αν κάποιος αγοράσει αρκετές, είναι πιθανό να κλάψει μόλις δει τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οι υπόλοιπες πρωτεύουσες των σκανδιναβικών χωρών βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα, με το Όσλο, το Ελσίνκι, την Κοπεγχάγη και τη Στοκχόλμη να βρίσκονται στη δεύτερη, τρίτη, έκτη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Μετά το Brexit, πολλοί Βρετανοί έχουν παραπονεθεί για τις υψηλές τιμές στα πάντα, και όχι μόνο στο αλκοόλ. Μάλιστα μέση τιμή της μπίρας στο Λονδίνο είναι στα 7,57 ευρώ – υψηλότερη ακόμη και από το Μονακό, όπου ένα ποτήρι κοστίζει 7,47 ευρώ.

Στη λίστα βρίσκονται επίσης το Παρίσι, η πρωτεύουσα της Ελβετίας, η Βέρνη, και ένα μέρος που συνδέεται συχνά με την μπίρα, το Δουβλίνο στην Ιρλανδία. Πουθενά στον κατάλογο των πιο ακριβών πόλεων η μέση τιμή της μπίρας δεν είναι μικρότερη από 6,50 ευρώ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024