Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Της είπαν ότι έχει 15 μήνες ζωής και της έκαναν χημειοθεραπείες - Ήταν λάθος διάγνωση

Τέξας: Της είπαν ότι έχει 15 μήνες ζωής και της έκαναν χημειοθεραπείες – Ήταν λάθος διάγνωση

Η γυναίκα έγραφε γράμματα αποχαιρετισμού στα παιδιά της

Μια μητέρα 2 παιδιών κατήγγειλε ότι υπέμεινε επιθετική χημειοθεραπεία αφού της έδωσαν 15 μήνες ζωής – μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι δεν είχε καρκίνο εξ αρχής.

Η γυναίκα πληρώνει ακόμη λογαριασμούς στα νοσοκομεία όπως λέει η ίδια, ενώ τόνισε ότι κανείς δεν μπήκε στον κόπο να της ζητήσει συγνώμη.

Αντίθετα της είπαν… συγχαρητήρια.

Πώς ξεκίνησε ο Γολγοθάς της

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Sun, sτα τέλη του 2022, η Lisa Monk από το Τέξας άρχισε να αισθάνεται πόνους στο στομάχι που υποπτευόταν ότι ήταν πέτρες στα νεφρά, οπότε πήγε στο νοσοκομείο για αξονική τομογραφία.

Στο ραντεβού της, η εξέταση έδειξε ότι είχε δύο πέτρες στα νεφρά, αλλά και μια μάζα στον σπλήνα της, η οποία αφαιρέθηκε τον Ιανουάριο του 2023.

Η μητέρα δύο παιδιών δήλωσε ότι το όργανο στάλθηκε σε τρία διαφορετικά παθολογικά εργαστήρια προτού εξεταστεί σε ένα τέταρτο εργαστήριο, όπου ισχυρίζεται ότι ήταν θετικό για μια επιθετική μορφή καρκίνου των αιμοφόρων αγγείων.

Η γυναίκα είπε ότι έγραφε γράμματα αποχαιρετισμού στα παιδιά της. Πηγή φωτό: The Sun

Η Monk, 39 ετών, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για τη διάγνωση του καρκίνου σε τελικό στάδιο σε ένα ραντεβού ελέγχου μετά την επέμβαση στον σπλήνα της και ισχυρίζεται ότι της δόθηκε «αισιόδοξη» διάγνωση 15 μηνών ζωής.

Η Monk, η οποία εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας στο Τέξας, παραπέμφθηκε στη συνέχεια σε αντικαρκινικό νοσοκομείο και, αφού παρακολούθησε το πρώτο της ραντεβού τον Μάρτιο του 2023, νοσηλεύτηκε αμέσως για να ξεκινήσει τον πρώτο γύρο χημειοθεραπείας.

Αφού έχασε όλα τα μαλλιά της, η Monk υποβλήθηκε σε έναν ακόμη γύρο πολύ επιθετικής χημειοθεραπείας.

Συγχαρητήρια αντί για συγνώμη

Αλλά σε ένα ραντεβού ρουτίνας στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ισχυρίζεται ότι τότε ήταν που της είπαν ότι στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ καρκίνο και ότι η πρώτη παθολογική έκθεση ήταν λανθασμένη.

Η 39χρονη μάλιστα είπε ότι αντί να της ζητήσουν συγγνώμη της είπαν «συγχαρητήρια δεν ήταν καρκίνος». Εξοργισμένη που οι γιατροί της έδωσαν συγχαρητήρια αντί να της ζητήσουν συγγνώμη για την υποτιθέμενη γκάφα τους, η Monk λέει ότι έμεινε χρεωμένη και με τα «σωθικά της ψημένα» από την περιττή χημειοθεραπεία.

H Lisa Monk υποβλήθηκε σε αρκετούς γύρους χημειοθεραπείας. Πηγή φωτό: The Sun

«[Αφού μου είπαν ότι δεν είχα καρκίνο], έπρεπε να περιμένω μερικές ημέρες και στη συνέχεια μου επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν καρκίνος μετά από συζήτηση με όλους τους γιατρούς. Στο τέλος, διαπίστωσαν ότι η σπλήνα μου επρόκειτο να υποστεί ρήξη, γι’ αυτό και είχε τη μάζα πάνω της. Ήταν απλώς δραστηριότητα των αιμοφόρων αγγείων και δεν υπήρχε καρκίνος σε αυτό», είπε η γυναίκα.

Πληρώνει ακόμα…

Ένα χρόνο μετά τις θεραπείες, η Monk είπε: «Οικονομικά, εξακολουθούμε να πληρώνουμε ιατρικούς λογαριασμούς. Ο καρκίνος είναι ακριβός και δεν μπόρεσα να απορρίψω κανέναν από τους λογαριασμούς μου».

Επίσης, το συναισθηματικό τραύμα δεν έχει φύγει ακόμα. Όπως λέει: «Ήταν μια πολύ σκοτεινή περίοδος Έγραφα αποχαιρετιστήρια γράμματα στα παιδιά μου και επιστολές στα εγγόνια που δεν θα συναντούσα ποτέ και στους γάμους που δεν θα παρακολουθούσα ποτέ».

«Ένα χρόνο μετά από αυτό που μου συνέβη, είμαι θυμωμένη. Κατέστρεψαν την υγεία μου» είπε η γυναίκα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024