Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση Πιερρακάκη για τους μαθητές της Γαύδου: Ο Κασσελάκης παραβιάζει ανοικτές θύρες

Απάντηση Πιερρακάκη για τους μαθητές της Γαύδου: Ο Κασσελάκης παραβιάζει ανοικτές θύρες

«Τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα ανέφερε για τους δύο μαθητές της ακριτικής Γαύδου έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, «τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, «ο κ. Κασσελάκης παραβιάζει ανοικτές θύρες».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε πως «τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ορεινών και νησιωτικών, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο. Η προετοιμασία του από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Οι μαθητές θα διδάσκονται από καθηγητές όλα τα μαθήματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολείου. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας, που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες για τους μαθητές του γυμνασίου στα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών».

«Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε»

Συνέχισε λέγοντας ότι «η λύση που επελέγη για τους δύο μαθητές στη Γαύδο ήταν μεταβατική. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί, τον Ιανουάριο του 2023, υπήρξε κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα εγγραφούν σε σχολική μονάδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο ο προβιβασμός τους στην επόμενη τάξη. Σε επικοινωνία με την οικογένεια, η οποία έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη, δόθηκε η λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ’ ιδίαν διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Γυμνασίου της Παλαιόχωρας Κρήτης, στο οποίο δίνουν εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να δίνονται οι σχετικές κατευθύνσεις».

Καταληκτικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε πως «η λύση που θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο αποσκοπεί στο να στηριχθούν οι ακριτικές περιοχές, τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Με πράξεις και όχι με λόγια. Και σίγουρα όχι με σκηνοθετημένα βίντεο κλιπ».

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως «εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν».

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως «για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Ο κ. Πιερρακάκης θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει μέσω δήλωσής του πως «τα ζητήματα Παιδείας είναι πολύ σοβαρά».

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη για «λαϊκισμό», επειδή ανέδειξε ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη Γαύδο. Παιδιά στα οποία το κράτος συμπεριφέρεται ως πολίτες Β΄ κατηγορίας κι αρνείται το δικαίωμά τους στην δημόσια εκπαίδευση.

Να τον ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, πως ακριβώς επειδή τα θέματα της Παιδείας είναι σοβαρά, εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Να τον ενημερώσουμε, επίσης, πως λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί χρέος μας.

Το χρέος του ιδίου, ως αρμόδιου Υπουργού, ήταν να έχει λύσει το πρόβλημα, προτού αυτό λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως κι έγινε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλουμε. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός».

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης αθέτησε την υπόσχεσή του

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στη Γαύδο, όπου και επισκέφθηκε την οικογένεια με τα δύο έφηβα παιδιά. Μετά τη συνάντηση έκανε λόγο για αθέτηση υπόσχεσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πριν από ένα χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε δημόσια στους ακρίτες της Γαύδου ότι τα δύο γυμνασιόπαιδα του νησιού θα έχουν τηλεκπαίδευση, ώστε να μπορούν μένοντας στον τόπο τους, να λαμβάνουν από το Κράτος την εκπαίδευση που λαμβάνουν όλοι οι συνομήλικοί τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνάντησε τη μητέρα του 14χρονου Νικόλα και της 13χρονης Κέλλυ, για να δει «αν ο πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεσή του». όπως είπε. «Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε», κατέληξε.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024