Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση στην Ελλάδα»

«Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση στην Ελλάδα»

Και στη σέρβικη έκδοση της Deutsche Welle το άρθρο για την κατάσταση στην Ελλάδα…

Η Deutche Welle μετά τη γερμανική δημοσίευσε και στη σερβική έκδοση της ιστοσελίδας της άρθρο για την κατάσταση στην Ελλάδα, το οποίο έχει τίτλο: «Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από το σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 θύματα και το ελληνικό κοινό εξακολουθεί να περιμένει απαντήσεις στο ερώτημα πώς έγινε το δυστύχημα. Οι Έλληνες εμπιστεύονται την κυβέρνηση όλο και λιγότερο.

Τα περισσότερα θύματα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα ήταν νέοι, φοιτητές που επέστρεφαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με τρένο. Στις 28 Φεβρουαρίου 2023, επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με συρμό φορτηγό με 57 επιβάτες σκοτώθηκαν, ενώ 85 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα αίτια δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά και το ελληνικό κοινό έχει όλο και λιγότερη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Ακόμη και το 80% των ερωτηθέντων σε έρευνα δεν πιστεύει ότι θα διευκρινιστούν τα αίτια του σιδηροδρομικού ατυχήματος. Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί εμπόδιο σε αυτό.

Λόγω ενός ανεξήγητου ατυχήματος την περασμένη Πέμπτη (28 Μαρτίου), η αντιπολίτευση ζήτησε ψήφο δυσπιστίας στην κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, αλλά η κυβερνώσα συντηρητική-φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απέρριψε εύκολα το αίτημα της αντιπολίτευσης με πλειοψηφία. Το κόμμα αυτό έχει 158 σε σύνολο 300 βουλευτικών εδρών. Αλλά και ένα μέλος της ακροδεξιάς ψήφισε υπέρ της κυβέρνησης.

Οι πολίτες, ωστόσο, παραμένουν δύσπιστοι. Σαν απόπειρα συγκάλυψης έμοιαζαν οι ομιλίες εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος στην έντονη τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση. Πρώτα από όλα αναφέρεται στην ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχιλλέως Καραμανλή. Ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια της κυκλοφορίας την ώρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, μετά το οποίο παραιτήθηκε για να επανεκλεγεί εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος».

Η DW επισημαίνει ακόμη:

«Οι οικογένειες των θυμάτων είναι βαθιά απογοητευμένες από αυτή τη φάρσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και έχουν προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν εμπιστεύονται πλέον την ελληνική κυβέρνηση και ζητούν δικαιοσύνη για τα νεκρά παιδιά τους. Η Μαρία Καρυστιανού έχασε την κόρη της στο δυστύχημα. Επισημαίνει το σύστημα συγκάλυψης: «Αυτό με την ηχογράφηση επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο, ότι όλοι, από το ανώτερο έως το χαμηλότερο επίπεδο πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό το έγκλημα».

Επίσης: «Οι οικογένειες των εκλιπόντων δημοσίευσαν επίσης μια αναφορά στο Διαδίκτυο, την οποία υπέγραψαν ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες σε σύντομο χρονικό διάστημα – περίπου το 15 τοις εκατό του πληθυσμού. Η αναφορά ζητά την άρση της ασυλίας υπουργών και πρώην υπουργών, η οποία τους προστατεύει από την ποινική δίωξη».

Ενώ καταλήγει: «Δέκα μήνες μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνεται. Αν και η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία τον Ιούνιο του 2023 με 41 τοις εκατό των ψήφων, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά στη χώρα. Ο κόσμος δεν είναι μόνο δυσαρεστημένος με τη χαμηλή αγοραστική του δύναμη -η Eurostat αναφέρει ότι η Ελλάδα προηγείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση- και ανησυχεί για την κακή οικονομική κατάσταση. Κυρίως δεν εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη και την πολιτική. Η έλλειψη διευκρίνισης της αιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κοντά στο Τέμπη επιβεβαιώνει την άποψή τους».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024