
Βόλος: Ατρόμητη γιαγιά προσποιήθηκε ότι συμφωνεί με τους απατεώνες και τους παγίδεψε
Μετά το τηλεφώνημα, όπου ένας εκ των δραστών προσποιήθηκε αστυνομικό για δήθεν τροχαίο του παιδιού της, η 79χρονη κάλεσε την πραγματική αστυνομία...
Τον μάστορά τους φαίνεται να βρήκαν τρεις επιτήδειοι στον Βόλο, όταν η γιαγιά που προσπάθησαν να εξαπατήσουν αποδείχτηκε πολύ ξύπνια για να πέσει στα δίχτυα τους.
Η «σούπερ» γιαγιά περίμενε τους δράστες στο σπίτι με μια σακούλα γεμάτη… χαρτιά, όπου επενέβη η αστυνομία και τους συνέλαβε
Η 79χρονη γυναίκα από τον Αλμυρό του Βόλου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που προσποιήθηκε τον αστυνομικό ενημερώνοντάς την ότι το παιδί της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και για να τον βοηθήσει θα πρέπει να του δώσει κάποια χρήματα.
Σύμφωνα με το gegonota.news, η 79χρονη περιέγραψε στον εισαγγελέα και στην Αστυνομία όσα συνέβησαν με σκοπό να της αποσπάσουν 70.000 ευρώ. Μάλιστα, όταν τους είδε με τις χειροπέδες, τους είπε … «δεν ντρέπεστε; Ντροπή σας».
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν αύριο, Παρασκευή.
Οι δράστες δεν ζήτησαν συγγνώμη από την ηλικιωμένη, όπως τους συνέστησε ένας αστυνομικός, αλλά της απάντησαν ότι θα τους κρίνει ο Θεός.
Το χρονικό της απόπειρας εξαπάτησης
Η 79χρονη, όταν την κάλεσαν στο τηλέφωνο για να της ζητήσουν τα χρήματα, προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει τα 70.000 ευρώ. Μόλις κλείστηκε η συμφωνία, στη συνέχεια η ηλικιωμένη κάλεσε την αστυνομία.
Οι τρεις δράστες έφτασαν στο σπίτι της γιαγιάς αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν τη σακούλα με τα χρήματα, που ήταν… χαρτιά, καθώς η αστυνομία ήταν εκεί και τους πέρασε χειροπέδες.
Στην κατοχή των απατεώνων, ηλικίας 21, 23 και 50 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν και μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δράσης τους.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Προτεραιότητα είναι να ελεγχθεί αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις απάτης.
- Το Ελ Σαλβαδόρ κατέγραψε το 2025 τη μαζικότερη φυγή δημοσιογράφων μετά τον εμφύλιο πόλεμο
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαρακτηρίζει «φυτώριο» τρομοκρατίας την Ευρώπη και επιτίθεται στις αριστερές δυνάμεις της
- Μεξικό: Οι δολοφονίες δημοσιογράφων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2025
- Μέση Ανατολή: Μπαχρέιν και ΗΑΕ ζητούν από το ΣΑ του ΟΗΕ αποφασιστική απάντηση στις επιθέσεις του Ιράν
- Λίβανος: Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό
- Γαλλία: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου

