Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την προστασία από φόνο με την κατάχρηση βίας από την αστυνομία «μπερδεύει» ο Μηταράκης - Παραίτηση ζητά η Νέα Αριστερά

Την προστασία από φόνο με την κατάχρηση βίας από την αστυνομία «μπερδεύει» ο Μηταράκης – Παραίτηση ζητά η Νέα Αριστερά

Απίστευτη δήλωση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους - Εντονότατη αντίδραση από την πλευρά του κόμματος της αντιπολίτευσης

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι εάν είχε δράσει ο αστυνομικός που φέρεται να μην έδρασε, δηλαδή ο αστυνομικός που σύμφωνα με καταγγελίες ήταν μες στο φυλάκιο και παρακολούθησε αμέτοχος το έγκλημα σε απόσταση δύο μέτρων, τότε το όργανο της τάξης θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή επειδή η αντιπολίτευση θα τον κατηγορούσε για ακραία αστυνομική βία!

Σάλος με δήλωση Μηταράκη – «Φανταστείτε να τον είχε πυροβολήσει»

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, είτε ο κ. Μηταράκης μπερδεύει την προστασία από φόνο με την κατάχρηση βίας από την αστυνομία είτε η κυβερνητική γραμμή για τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης παραμένει ευθεία κι αταλάντευτη· και σε αυτήν την υπόθεση. Με άλλα λόγια, η ακραία επίθεση στην αντιπολίτευση για κάθε ισκιερή υπόθεση, καλά κρατεί – και δη προτού αποφανθεί η Δικαιοσύνη· και σε αυτήν την υπόθεση.

Το επίμαχο απόσπασμα της δήλωσης Μηταράκη για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

«Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει. Πιθανότατα σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή», είπε ο Νότης Μηταράκης.

«Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πως θέλουμε η Αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας», υποστήριξε υπονοώντας ότι όλοι οι αστυνομικοί που βγάζουν όπλο, πυροβολούν και σκοτώνουν θα πρέπει να ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν θα διωχθούν για να κάνουν τη δουλειά τους», προσέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Πρέπει να ξαναδούμε τους κανόνες εμπλοκής για τη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς.

Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει. Πιθανότατα σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για… pic.twitter.com/BZGy6LIggY

Νέα Αριστερά: Αν ο κ. Μητσοτάκης δε συμφωνεί με τον κ. Μηταράκη, να τον διαγράψει

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να διαγράψει τον Νότη Μηταράκη, εάν δε συμφωνεί μαζί του», τόνισε σε ανακοίνωση η Νέα Αριστερά με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή «ότι η απάντηση στις γυναικοκτονίες είναι η αναθεώρηση του πλαισίου «για το πώς η αστυνομία αντιμετωπίζει περιστατικά βίας».

«Η γυναικοκτονία της 29χρονης θα είχε αποφευχθεί, εάν ο αστυνομικός που βρισκόταν δίπλα είχε πυροβολήσει τον δράστη»

Ειδικότερα αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι ο κ. Μηταράκης «ισχυρίστηκε πως η γυναικοκτονία της 29χρονης στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων θα είχε αποφευχθεί, εάν ο αστυνομικός που βρισκόταν δίπλα στο έγκλημα είχε πυροβολήσει τον δράστη». Προσθέτει ότι «ο βουλευτής της ΝΔ έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ΄΄σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο Αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή΄΄».

«Προφανής η προσπάθεια των κορυφαίων της ΝΔ να μην απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα για την εγκληματική ολιγωρία της αστυνομίας»

Επιπλέον σχολιάζει ότι «είναι προφανής η προσπάθεια των κορυφαίων της ΝΔ να μην απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα για την εγκληματική ολιγωρία της αστυνομίας στην αποφυγή μιας ακόμα γυναικοκτονίας, ενός ακόμα εγκλήματος που συνέβη μάλιστα στην πόρτα ενός αστυνομικού τμήματος». Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «πρόσωπα όπως ο κ. Μηταράκης, προσπαθούν με χυδαίο και προκλητικό τρόπο να αποφύγουν τις ευθύνες που αναλογούν και στους ίδιους, καθώς ηγούνταν πολιτικά της ΕΛ.ΑΣ.».

Η Νέα Αριστερά αναφέρει ότι «για το έγκλημα και την έξαρση του επί των ημερών Μητσοτάκη δεν ευθύνεται καμία αντιπολίτευση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών και που παλεύει για την ασφάλεια των πολιτών» και πως, αντίθετα, «αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει παρατήσει την κοινωνία έρμαιο όσων οπλοφορούν και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα γυναικών, μεταναστών, Ρομά και όλων των αδύναμων συμπολιτών μας»

Καταληκτικά, η Νέα Αριστερά ρωτά τον πρωθυπουργό αν συμφωνεί με τον βουλευτή του «ότι η απάντηση στις γυναικοκτονίες είναι η αναθεώρηση του πλαισίου ΄΄για το πως η αστυνομία αντιμετωπίζει περιστατικά βίας΄΄». «Εάν ναι, δεν βλέπουμε λόγο η Ν.Δ. να αντιπαρατίθεται με την Ελληνική Λύση και την υπόλοιπη ακροδεξιά. Εάν όχι, οφείλει να τον διαγράψει», αναφέρει.

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024