Ομίχλη και αφρικανική σκόνη συνέθεσαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ομίχλη κάλυψε το πρωί της Δευτέρας το αεροδρόμιο Μακεδονία, ενώ αποτέλεσμα της ήταν να υπάρξουν καθυστερήσεις σε πρωινές αφίξεις και αναχωρήσεις πτήσεων.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 η ορατότητα στην περιοχή του αεροδρομίου δεν ξεπερνούσε λίγο πριν τις 8 δεν ξεπερνούσε τα 200 μέτρα.Το μεγαλύτερο πάντως πρόβλημα εντοπίζεται στα ανατολικά της πόλης. Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη στο κέντρο της πόλης.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την σκόνη στη Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη έφτασε η αφρικανική σκόνη. Η ορατότητα είναι περιορισμένη και η θερμοκρασία κυμαίνεται σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Στους 24 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος τις μεσημεριανές ώρες.

Σύμφωνα μάλιστα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα, από τα κανονικά για την εποχή, κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου. Οι πρωινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί και καλούνταν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της πόλης.

Αποπνικτική συμπεριφορά στην Θεσσαλονίκη

Τι ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με μια ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει πως «από την Κυριακή 31 Μαρτίου έως και την Τρίτη 2 Απριλίου αναμένεται μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Βόρεια Αφρική που θα ανεβάσει τον υδράργυρο κατά 12-14°C παραπάνω σε σχέση με τη μέση θερμοκρασιακή τιμή για την εποχή, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες ημέρες θα θυμίζουν προχωρημένη άνοιξη».

Ο Γιάννης Καλλιάνος δίνει τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών για τις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, ενώ επισημαίνει πως σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και 32 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο