Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φυλακές Κορυδαλλού: Κίνδυνος μαζικής απόδρασης λόγω έλλειψης εξωτερικών φρουρών

Φυλακές Κορυδαλλού: Κίνδυνος μαζικής απόδρασης λόγω έλλειψης εξωτερικών φρουρών

«Υπήρχαν μέρες που η περιμετρική φρούρηση ήταν σχεδόν μηδενική» καταγγέλλει το Σωματείο τους - Από 550 άτομα προ κορονοϊού, η υπηρεσία μετρά πλέον 243

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εξωτερικών Φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη προσωπικού καθιστά πιθανή μία μαζική απόδραση κρατουμένων, αν δεν ληφθούν μέτρα.

«Όποια απόπειρα απόδρασης ή απόδραση έγινε από τον Κορυδαλλό ήταν από κλειστή σκοπιά, οπότε καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνει»

Παράλληλα ζητά από την πολιτική ηγεσία την κάλυψη των οργανικών θέσεων, ώστε να είναι δυνατή η ανταπόκριση στα καθήκοντά τους, αλλά και να βγει νομοθετική ρύθμιση για τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά τις μεταγωγές.

«Με την παρούσα εικόνα που υπάρχει στην εξωτερική φρουρά, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες» τόνισε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εξωτερικών φρουρών Κορυδαλλού, Βασίλης Κεφάλας, μιλώντας στο MEGA.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι προ κορωνοϊού στην υπηρεσία βρίσκονταν 550 άτομα και σήμερα υπηρετούν 243 άτομα.  «Υπήρχαν μέρες που η περιμετρική φρούρηση ήταν σχεδόν μηδενική. Ένας παράγοντας είναι η έλλειψη προσωπικού», λέει ο κ. Κεφάλας.

«Ένας παράγοντας είναι μεγάλη έλλειψη προσωπικού, μία στις τρεις οργανικές θέσεις του Κορυδαλλού είναι κενή» προσθέτει.

Επί της ουσίας οι εξωτερικοί φρουροί καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη φύλαξη των φυλακών και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή μαζική απόδραση.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, «όποια απόπειρα απόδρασης ή απόδραση πραγματοποιήθηκε από τον Κορυδαλλό έγινε από κλειστή σκοπιά, οπότε καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνει».

Σημειωτέον στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού αφορά όχι ένα αλλά τρία κτίρια – τις ανδρικές και τις γυναικείες φυλακές καθώς και το ψυχιατρικό.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024