Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόσο ποιοτικό είναι το νερό της Αθήνας;

Πόσο ποιοτικό είναι το νερό της Αθήνας;

Σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η κλιματική κρίση, η οποία διαταράσσει την ισορροπία στον κύκλο του νερού καθώς και η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, λόγω της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν επιδράσει καταλυτικά στην ποσότητα και την ποιότητα των διαθέσιμων υδάτινων πόρων διεθνώς.

Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν γίνεται πάντα σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, έχει ως αποτέλεσμα, τα αποθέματα να εξαντλούνται πιο γρήγορα απ’ ό,τι ανανεώνονται, αυξάνοντας τις πιθανότητες περαιτέρω γενικευμένης λειψυδρίας κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ποιότητα νερού βαθμολογημένη με «άριστα»

Η ΕΥΔΑΠ, αναφέρει η εταιρεία, τροφοδοτεί την περιοχή της Αθήνας με ένα από τα πιο ποιοτικά νερά της Ευρώπης. Ενδεικτικό είναι πως ο φορέας European Benchmarking Co-operation, κατά τη διεθνή αξιολόγηση εταιρειών ύδρευσης που διενήργησε, βαθμολόγησε το νερό της ΕΥΔΑΠ με 99,7%, για την ποιότητά του, τιμή υψηλότερη από τον μέσο όρο των βαθμολογιών μεταξύ των εταιρειών ύδρευσης της Δυτικής Ευρώπης.

Οι διακρίσεις όμως για το νερό της Αθήνας δεν σταματούν εδώ: Σύμφωνα με το Urban Water Atlas for Europe, το νερό της ΕΥΔΑΠ κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο ποιοτικά νερά της Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου.

Φυσικά, η πρωτιά αυτή δεν είναι τυχαία: Οι κάτοικοι της Αθήνας διαθέτουν στις βρύσες τους νερό άριστης ποιότητας καθώς οι κύριες πηγές υδροληψίας και οι Ταμιευτήρες που χρησιμοποιεί η ΕΥΔΑΠ βρίσκονται σε αγνές περιοχές, απαλλαγμένες από γεωργική και βιομηχανική δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα η ΕΥΔΑΠ φροντίζει για την ίδια άριστη ποιότητά του σε όλα τα σημεία του δικτύου, μέχρι και τη βρύση του καταναλωτή, υλοποιώντας συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους, περισσότερους και από αυτούς που ορίζει η νομοθεσία.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι η μεταφορά του από τους ταμιευτήρες στις Μονάδες Επεξεργασίας Νερού (ΜΕΝ) γίνεται με φυσικό τρόπο μέσω βαρύτητας, επομένως με μικρή κατανάλωση ενέργειας.

Sports in

Φιορεντίνα: Με αυτή την εμφάνιση θα παραταχθεί στον τελικό με τον Ολυμπιακό (pic)

Η ιταλική ομάδα μετράει αντίστροφα για τον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024