Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «θαύματα» της ΕΠΟ (και) στο θέμα προπονητή

Τα «θαύματα» της ΕΠΟ (και) στο θέμα προπονητή

Οι ερασιτεχνισμοί στη διαχείριση του νέου συμβολαίου του προπονητή, είναι ένα ζήτημα που πρέπει ν’ απασχολήσει και μάλιστα πρέπει ν’ αποδοθούν και οι ευθύνες.

Η Εθνική ομάδα αποκλείστηκε από την τελική φάση του Euro και γράφτηκαν πολλά για τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση με την Γεωργία που κρίθηκε στα πέναλτι.

Αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι δεν έγινε σωστά και τι έπρεπε να έχει γίνει ώστε να μην «πιούμε το πικρό ποτήρι» του αποκλεισμού.

Ναι, έγιναν λάθη και δεν ήταν λίγα και κάποια εξ αυτών θα μπορούσαν να έχουν εύκολα αποφευχθεί.

Υπάρχει όμως κι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ανάληψη ευθυνών για πράγματα που έγιναν τους τελευταίους μήνες και που σίγουρα επηρέασαν αρνητικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Και η ευθύνη φυσικά βαραίνει την ηγεσία της ΕΠΟ καθώς οι κινήσεις που έγιναν από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο και τους στενούς του συνεργάτες (και) στο θέμα προπονητή της Εθνικής, προκάλεσαν αδιανόητες καταστάσεις.

Έγινε ένας χαμός με τον βοηθό του Πογέτ; Ασφαλώς κι έγινε. Έγινε δεύτερος χαμός αναφορικά με το αν ο Ουρουγουανός προπονητής θα ανανεώσει τη συνεργασία του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα; Έγινε.

Και φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να πηγαίνει η Εθνική να παίξει τον μεγάλο αγώνα στη Γεωργία χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή και μάλιστα το προηγούμενο διάστημα να έχει αναπτυχθεί μια φημολογία περί αποχώρησης του Ουρουγουανού.

Και μάλιστα σήμερα να διαβάζουμε στον ιρλανδικό Τύπο, ότι ο Πογέτ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Ιρλανδούς για ν’ αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας τους.

Να τον βρούμε δηλαδή αντίπαλο στη διαδικασία των προκριματικών του επόμενου Μουντιάλ.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν χωρά αμφιβολία πως όλα, ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια, επηρεάζει την προετοιμασία μιας ομάδας.

Κι αν με το Καζακστάν όλα πήγαν κατ’ ευχήν δεν ήταν ίδιου βαθμού δυσκολίας η αναμέτρηση με τους Γεωργιανούς κι εδώ «την κάτσαμε την βάρκα».

Με απλά λόγια οι ερασιτεχνισμοί στη διαχείριση του νέου συμβολαίου του προπονητή, είναι ένα ζήτημα που πρέπει ν’ απασχολήσει και μάλιστα πρέπει ν’ αποδοθούν και οι ευθύνες.

Γιατί εδώ μιλάμε για ένα μπάχαλο χωρίς προηγούμενο και τώρα που βγαίνουν στο «φως» και οι πληροφορίες περί επικείμενης συμφωνίας του Πογέτ με την Ιρλανδία, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός αισθάνονταν την έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς ομοσπονδίας και στο μυαλό του Πογέτ τα πράγματα ήταν επί της ουσίας ξεκάθαρα.

Ο έμπειρος τεχνικός είχε καταλάβει ότι η ΕΠΟ δεν προτίθετο να ανανεώσει τη συνεργασία τους και αν η Εθνική είχε πάρει την πρόκριση θα ζούσαμε και το οξύμωρο «σενάριο», να πήγαινε η ομάδα στο Euro αλλά να απέλυε τον προπονητή.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024