Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαν εφιάλτης: Το ίδιο σενάριο όπως και το 2014 (vids)

Σαν εφιάλτης: Το ίδιο σενάριο όπως και το 2014 (vids)

Το 2014 είχε χάσει το τέταρτο πέναλτι ο Φάνης Γκέκας και η Ελλάδα είχε αποκλειστεί από την Κόστα Ρίκα. Φέτος, έχασε το τέταρτο πέναλτι ο Γιώργος Γιακουμάκης και η Εθνική έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στα τελικά του Euro 2024.

Η Εθνική ομάδα πάλεψε στην Τιφλίδα απέναντι στην Γεωργία, αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι (4-2) και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024.

Η γαλανόλευκη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε κατά τη διάρκεια του 90αλέπτου, αλλά και της παράτασης, με κορυφαία όλων το δοκάρι του Μαυροπάνου στο 103’ και μοιραία τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι Γεωργιανοί αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γουίλι Σανιόλ θα βρεθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας, με τους Γεωργιανούς να βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία. Μοιραίοι για την Εθνική οι Τάσος Μπακασέτας και Γιώργος Γιαμουμάκης. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ανέλαβε να εκτελέσει το πρώτο πέναλτι, αλλά είδε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, να πέφτει στη γωνία του και να αποκρούει. Όμως, ακόμα και με το χαμένο πέναλτι του Μπακασέτα η Εθνική ομάδα είχε την ευκαιρία να προκριθεί, καθώς ο Μικαουτάτζε έστειλε άουτ το τρίτο πέναλτι της Γεωργίας.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο Μπουχαλάκης με ψύχραιμη εκτέλεση ισοφάρισε σε 2-2 και έφερε το ματς στα ίσια. Το τέταρτο πέναλτι της Εθνικής, όμως, ήταν και το καθοριστικό. Ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Κβεκβεσκίρι λίγο αργότερα να ευστοχεί για το τελικό 4-2.

Τα ίδια δέκα χρόνια μετά…

Ένας εφιάλτης, τον οποίο είχε ξαναζήσει η Εθνική το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας και συγκεκριμένα το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα για τους «16» του Μουντιάλ. Η γαλανόλευκη είχε ηττηθεί στα πέναλτι από την παρέα του Κέιλορ Νάβας με 5-3.

Όπως τώρα, έτσι και τότε, το καθοριστικό πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση ήταν το τέταρτο και μάλιστα επίσης είχε χαθεί από επιθετικό, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή. Ο λόγος για τον Φάνη Γκέκα. Ο Ελληνας επιθετικός είχε μπει ως αλλαγή στο 69’ αντί του Σαλπιγγίδη και είχε αναλάβει να εκτελέσει το τέταρτο πέναλτι, αλλά ο πορτιέρο της Κόστα Ρίκα του είπε «όχι» και με μια εντυπωσιακή απόκρουση έστειλε τη χώρα του στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χθες, είχαμε την επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Ο Γιακουμάκης μπήκε ως αλλαγή πριν την έναρξη της παράτασης στη θέση του Ιωαννίδη και αστόχησε στο τέταρτο πέναλτι, που ήταν και το καθοριστικό, όπως αποδείχθηκε.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο τερματοφύλακας της Γεωργίας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, αγωνίζεται στην Ισπανία με τη φανέλα της Βαλένθια, ενώ τότε ο Κέιλορ Νάβας έπαιζε στην άλλη ομάδα της περιοχής (σ.σ Βαλένθια), τη Λεβάντε.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024