Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντετοκούνμπο: «Απλώς δεν έπιασα την μπάλα…»

Αντετοκούνμπο: «Απλώς δεν έπιασα την μπάλα…»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε μετά την ήττα από τους Λέικερς, για τους συμπαίκτες του αλλά και για τους αντιπάλους του.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις, οι Λέικερς ανέτρεψαν διαφορά 19 πόντων και επικράτησαν των Μπακς στο «Fiserv Forum» του Μιλγουόκι με 128-124. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το ματς, για τους συμπαίκτες του αλλά και για τους Λέικερς.

Σχολιάζοντας την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, τόνισε πως για κάποιο λόγο δεν κατάφερε να πιάσει την πάσα του Μίντλετον, αλλά δεν ήθελε να μιλήσει περισσότερο γιατί δεν ήθελε να δεχθεί πρόστιμο από τη λίγκα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της διαιτησίας.

Αναλυτικά ο Αντετοκούνμπο είπε: 

Για το τι έγινε στο τέλος της 4ης περιόδου όπου οι Μπακς έχασαν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη όταν δεν έπιασε την πάσα του Μίντλετον: «Δεν ξέρω… Ο Κρις πέταξε την μπάλα, εγώ πήγα να την πάρω… Δεν θέλω να δεχθώ πρόστιμο… Πήγα να πάρω την μπάλα και για κάποιο λόγο δεν τα κατάφερα και έτσι δεν τελείωσε το παιχνίδι.

Απλώς δεν έπιασα την μπάλα. Ο Κρις πέταξε σπουδαία πάσα, αλλά για κάποιο λόγο ήμουν εκτός ισορροπίας, δεν ξέρω γιατί, πρέπει να δω την φάση».

Για το τι έγινε στο ματς: «Στην αρχή του αγώνα κυκλοφορούσαμε την μπάλα, όλοι εμπλέκονταν στην επίθεση. Στα τελευταία λεπτά σουτάραμε μετά από μία πάσα, παίζαμε πολύ ένας με έναν. Δεν νομίζω ότι το κάναμε επίτηδες. Πιστεύω ότι οι Λέικερς έπαιξαν καλή άμυνα με αλλαγές και μας έβαλαν στην διαδικασία να παίξουμε ένας με έναν. Δεν κυκλοφορήσαμε έτσι την μπάλα και όταν το κάνεις αυτό είναι δύσκολο να κερδίσεις».

Για το πώς προσπαθεί να βρει ισορροπία στην επίθεση μαζί με τους Λίλαρντ και Μίντλετον όταν και οι τρεις θέλουν την μπάλα: «Προσπαθώ απλώς να παίξω μπάσκετ. Προφανώς έχουμε παίκτες που μπορούν να βάλουν σουτ ή να βγάλουν φάσεις. Θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλει ο Μίντλετον την μπάλα και άλλες ο Λίλαρντ. Πρέπει απλώς να διαβάσουμε το παιχνίδι και να βρούμε τρόπο να ταιριάξουμε».

Για ένα τρίποντο του Ριβς στην 2η παράταση που ήταν ελεύθερο και την άμυνα των Μπακς: «Δεν κάναμε καλή δουλειά. Κάποιες φορές ήμασταν μπροστά με 2-3 πόντους και δεν παίξαμε καλή άμυνα, τους κάναμε φάουλ ή έβρισκαν κάποιο τρίποντο. Πρέπει να βρούμε τρόπους να τελειώνουμε τα παιχνίδια. Είχαμε 4-5 ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνιδι με μία άμυνα και δεν το κάναμε.

Σε αυτή την φάση ξέφυγαν με 3 πόντους με αυτό το τρίποντο. Αυτό αλλάζει το μομέντουμ. Βρισκόμασταν στην 2η παράταση, ήταν όλοι κουρασμένοι και έβαλε ένα μεγάλο σουτ, παίρνοντας το μονέντουμ».

Για το αν ο αγώνας με τους Λέικερς αποκάλυψε κάποια πράγματα που πρέπει να δουλέψουν οι Μπακς ενόψει playoffs: «Ναι, σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Ήταν καλό παιχνίδι για εμάς.

Πρέπει να δούμε αυτό το παιχνίδι ξανά, να μάθουμε από αυτό, να δούμε γιατί δεν βγάλαμε κάποιες άμυνες ή δεν κυκλοφορούσε η μπάλα, γιατί χάσαμε κάποιες 50-50 μπάλες, κάποιες χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Πρέπει να τα δούμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε και θα το κάνουμε».

Για την ατάκα του Ρίβερς ότι οι Μπακς έπρεπε το +18 του πρώτου μέρους να το πάνε στο +30 και αν ήταν θέμα συγκέντρωσης: «Νομίζω ότι είναι συνδυασμός ότι δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι, αλλά και λίγη τύχη σε κάποια σουτ. Νομίζω όμως ότι το τρίτο δωδεκάλεπτο το χάσαμε με μικρή διαφορά, ήμασταν μπροστά με 15-16 πόντους. Μπορούμε όμως να τα πάμε καλύτερα. Θεωρώ ότι αν είχαμε θέσει τον τόνο στα πρώτα 4-5 λεπτά της τρίτης περιόδου θα ήταν άλλο ματς. Δεν το κάναμε όμως, έβαλαν κάποια σουτ, πήραν ριμπάουντ, έβαλαν τρίποντα, μερικά καρφώματα, η διαφορά έπεσε στους 8 πόντους και ήταν άλλο ματς πλέον».

Για την εμφάνιση του Άντονι Ντέιβις και τις μεγάλες φάσεις που έβγαλε ο σταρ των Λέικερς: «Είναι στην λίγκα πολλά χρόνια. Είναι σπουδαίος σε όλη την καριέρα του, επίθετικά και αμυντικά. Πάντα βοηθάει την ομάδα του.

Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ότι είναι two-way παίκτης. Μπορεί να σκοράρει, να βοηθήσει την ομάδα του βάζοντάς την στην σωστή θέση στην επίθεση, ενώ αμυντικά είναι πάρα πολύ καλός. Κόβει μπάλες, παίρνει ριμπάουντ, κάνει τα πάντα. Πάντα είναι πρόκληση να τον αντιμετωπίζω. Είναι σπουδαίος σε όλη την καριέρα του».

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024