Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντιπολιτευτικές βολές στην κυβέρνηση - «Στην Εξεταστική βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται στο αλλοιωμένο ηχητικό»

Αντιπολιτευτικές βολές στην κυβέρνηση – «Στην Εξεταστική βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται στο αλλοιωμένο ηχητικό»

Δουδωνής και Σακελλαρίδης αναφέρθηκαν στις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

Βολές στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που εκτυλίσσεται στη Βουλή εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής υπογράμμισε ότι στην Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης του «εγκλήματος των Τεμπών« βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται στο αλλοιωμένο ηχητικό ως μέσο για να γίνει ερώτηση σε μάρτυρες. «Στις σελίδες 306 και 313 του πορίσματος της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή φαίνεται ξεκάθαρα ότι δύο βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται στο κομμάτι το ηχητικό που διέρρευσε στα μέσα ως αυθεντικό και χρησιμοποιείται ως μέσο για να γίνει ερώτηση», ανέφερε, τονίζοντας πως «περιμένω με ονοματεπώνυμο τα συμφέροντα που πολεμούν την κυβέρνηση και περιμένω να μας πουν ποιος και γιατί έκανε την κοπτοραπτική τρεις μήνες πριν τις εκλογές».

«Ένα δημοσίευμα δεν είναι επίθεση σε μια κυβέρνηση»

Ερωτηθείς ο Παναγιώτης Δουδώνης για το το σχόλιο της κυβέρνησης ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι το πρόθυμο κόμμα που επιδιώκει να πέσει η κυβέρνηση λειτουργώντας ως εντολοδόχος οικονομικών συμφερόντων», απάντησε ότι «ποια είναι τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν την αποσταθεροποίηση και των οποίων είμαστε εντολοδόχοι; να μας πείτε όνομα και επώνυμο».

Πρόσθεσε ακολούθως πως «αν δεν πείτε όνομα δεν είστε μόνο ψεύτες, είστε και δειλοί». Ανταπαντώντας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Σπύρος Καρανικόλας τόνισε πως «εν μία νυκτί ήρθε το ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσει ένα δημοσίευμα καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με μόνο ένα κριτήριο: το δημοσίευμα του Βήματος».

Ακόμη, για τον λόγο που οι συνομιλίες δεν έφτασαν στην Εξεταστική Επιτροπή ο Σπύρος Καρανικόλας απάντησε πως «η Εξεταστική Επιτροπή είναι των πραγμάτων, όχι των προσώπων. Η Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησε τις διαχρονικές ευθύνες που έφθασαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα. Οι συνομιλίες αυτές είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας. Κακώς διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες».

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι μετρ στη συγκάλυψη

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι από της 6 Μαρτίου είχε προτείνει η Νέα Αριστερά στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης συνέχισε λέγοντας ότι «με χαρά υπογράψαμε αμέσως αυτή την πρόταση δυσπιστίας γιατί απαντάει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα που νιώθει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «βλέποντας γενικά τη διολίσθηση του κράτους δικαίου, είναι όλα τα ζητήματα που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι μετρ στη συγκάλυψη», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Καταληκτικά ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς υποστήριξε ότι «μου κάνει εντύπωση ότι σήμερα ανακαλύπτει η κυβέρνηση οικονομικά συμφέροντα που είναι στον Τύπο και της επιτίθενται, όταν είναι μια κυβέρνηση με πρωτοφανή κάλυψη από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλα αυτά τα χρόνια και ενδεχομένως έχει κακομάθει υπερβολικά, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε κριτική να θεωρείται επίθεση. Ένα δημοσίευμα δεν είναι επίθεση σε μια κυβέρνηση».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024