Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Ζαχάροβα: Η άρνηση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τη Ρωσία στον τομέα της ασφάλειας είναι ανήθικη

Μαρία Ζαχάροβα: Η άρνηση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τη Ρωσία στον τομέα της ασφάλειας είναι ανήθικη

«Η προκλητικά ανήθικη συμπεριφορά έχει γίνει μια νέα κανονικότητα στις φιλελεύθερες δημοκρατίες», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα. «Προπαγάνδα του Κρεμλίνου» λέει ο Κίρμπι στα σενάρια εμπλοκής της Ουκρανίας.

Η δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την άρνηση να βοηθήσουν τη Ρωσία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall είναι ανήθικη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram. Λίγο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, σχολίασε επίσης δυναμικά την διάψευση των ΗΠΑ πως το χτύπημα είχε σχέση με την Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τις στρατηγικές επικοινωνίες, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα συνεργαστούν με τη Ρωσία στον τομέα της ασφάλειας». Εννοώντας πως δεν θα διοχετεύσουν την παραμικρή πληροφορία στους Ρώσους ομολόγους τους σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στην περιφέρεια της Μόσχας. Στις αιχμές ενάντια στην Ουκρανία απάντησε πως «Πρόκειται για άλλη μια εκδήλωση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου. Είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν για να προσπαθήσουν να το συνδέσουν με αυτό που κάνουν στην Ουκρανία, για να προσπαθήσουν να βρουν κάποιου είδους δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη βία και τις λεηλασίες τους», δήλωσε ο Κίρμπι.

«Παραδόξως, το ISIS έχει προσαρμόσει τα σχέδιά του τα τελευταία χρόνια και τώρα επιτίθεται κυρίως σε εχθρούς των ΗΠΑ» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ

Την ίδια στιγμή σε έντυπο εσωτερικής κατανάλωσης την Komsomolskaya Pravda, η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την δημιουργία της Αλ Κάιντα, ως κατάλοιπο των Αφγανών Μουτζαχεντίν που πολεμούσαν την κομμουνιστική κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τους Σοβιετικούς. Στην συνέχεια κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την δημιουργία του ISIS με την αποφυλάκιση του Αλ Μπαγκντάντι από τις φυλακές του Ιράκ. Ενώ συνέχισε να κατηγορεί τις ΗΠΑ για την στάση τους στον εμφύλιο της Συρίας, για την άρνηση σε πρόταση του Βλάντιμιρ Πούτιν, δημιουργίας συνασπισμού με την Ρωσία το 2015 εναντίον του ISIS (κάτι που έπραξαν αργότερα με συμμαχία δυτικών δυνάμεων).

Έκλεισε το κομμάτι αυτό της συνέντευξής της, περισσότερο δηλώσεις ήταν, λέγοντας πως «Παραδόξως, το ISIS έχει προσαρμόσει τα σχέδιά του τα τελευταία χρόνια και τώρα επιτίθεται κυρίως σε εχθρούς των ΗΠΑ, όπως οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι Ιρανοί, οι νόμιμες αρχές στη Συρία και η Ρωσία».

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε τις ΗΠΑ λέγοντας πως ο ISIS δεν τις χτυπά, αλλά στοχεύει τους εχθρούς τους. Επιχείρημα που έχει βρει τον δρόμο του, σε πολλές συζητήσεις των φιλορώσων και Ρώσων δημοσιολόγων.

Ποιες είναι οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν

Το βράδυ της 22ας Μαρτίου, τρομοκρατική επίθεση είχε ως στόχο το μουσικό κέντρο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ της περιφέρειας της Μόσχας, λίγο πάνω από τα όρια της Μόσχας. Σύμφωνα με τη ρωσική Επιτροπή Ερευνών, ο σημερινός απολογισμός των νεκρών είναι 137, αλλά ενδέχεται να αυξηθεί. Το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας της Μόσχας ανέφερε ότι 182 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Έντεκα άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ενόπλων που συνελήφθησαν στην περιοχή Μπριάνσκ, νοτιοδυτικά της Μόσχας, καθώς επιχείρησαν να αναζητήσουν καταφύγιο διασχίζοντας τα κοντινά ουκρανικά σύνορα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ουκρανική πλευρά είχε προετοιμάσει «ένα παράθυρο» στα σύνορα ειδικά για να περάσουν απαρατήρητοι οι τρομοκράτες. Υποσχέθηκε να εντοπίσει και να τιμωρήσει όλους όσοι βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στο δημαρχείο του Κρόκου και κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα.

Πηγές: Μαρία Ζαχάροβα σε Telegram και Komsomolskaya Pravda / Τζον Κίρμπυ στον Λευκό Οίκο

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024