Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτος σε κερδισμένες βολές ο Παναθηναϊκός και τελευταίος σε αμυντικά φάουλ (pic)

Πρώτος σε κερδισμένες βολές ο Παναθηναϊκός και τελευταίος σε αμυντικά φάουλ (pic)

Οι έντονες διαμαρτυρίες από τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού και οι αριθμοί που δείχνουν μία μεγάλη αλήθεια για τις διαιτησίες που έχουν οι πράσινοι στη Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με ανατροπή την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ με 89-81 και πάτησε στη 2η θέση της βαθμολογίας, πήρε την ισοβαθμία από τους μπλαουγκράνα και κρατάει στο χέρι του το πλεονέκτημα έδρας.

Σε ένα ματς που… θύμισε play off οι πράσινοι κατάφεραν να γυρίσουν την κατάσταση και να πάρουν το ΟΑΚΑ, με την Μπαρτσελόνα να έχει όμως έντονα παράπονα από τη διαιτησία, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας στο στόχαστρο τον Γάλλο, πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης Μεντί Ντιφαλά.

Η ομάδα του Γκριμάου δεν είναι η πρώτη που έχει δυσαρέσκεια από την διαιτητική τριάδα σε ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, την ώρα μάλιστα που και στο τριφύλλι έχουν εκφράσει σε αρκετά ματς τον προβληματισμό τους για το πως έχουν σφυρίξει οι ρέφερι της Euroleague.

Ωστόσο, τη μεγάλη αλήθεια γύρω από τη συζήτηση για τη διαιτησία την απαντούν τα στατιστικά και οι αριθμοί, με τον Παναθηναϊκό να φαίνεται πως έχει σημαντικές πρωτιές σε κατηγορίες που αφορούν σφυρίγματα των διαιτητών τη φετινή σεζόν.

Το πρώτο και πιο βασικό πάντα είναι τα κερδισμένα φάουλ που έχουν οι 18 ομάδες της διοργάνωσης, με τον Παναθηναϊκό να είναι εκείνος που βρίσκεται στην κορυφή με τα περισσότερα έχοντας 669, ενώ έχει και τις περισσότερες εκτελεσμένες βολές στη Euroleague με 620 σε 31 παιχνίδια (με 550 εύστοχες, 17,7 ανά αγώνα). Αυτό όμως που είναι άξιο αναφοράς είναι πως έχει τη 10η καλύτερη επίθεση, κάτι που δεν είναι λογικό συγκριτικά με τις βολές που έχει εκτελέσει.

Το δυσανάλογο με την άμυνα και τα φάουλ κατά…

Από εκεί και πέρα όμως αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ένα άλλο στατιστικό στη Euroleague, που έχει να κάνει με το αμυντικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός έχει μια από τις πιο σκληρές άμυνες στη διοργάνωση, για την ακρίβεια έχει τη 2η καλύτερη με παθητικό συνολικά 2.351 πόντους (75,84 μέσο όρο ανά παιχνίδι), πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό.

Παρότι όμως έχει μια από τις κορυφαίες άμυνες στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι αναπόφευκτα πάει πολύ στην επαφή, στο physical game και σε σκληρό παιχνίδι, είναι η ομάδα από τις 18 της Euroleague που έχει κάνει τα λιγότερα φάουλ σε 31 αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει 550 φάουλ κατά της, που αντιστοιχούν σε 17,7 ανά παιχνίδι και σίγουρα είναι κάπως δυσανάλογο σε σχέση με την άμυνα που παίζει…

Δείτε τον πίνακα της Euroleague:

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024