Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγές σε πρεσβείες - Ποιοι μετακινούνται και γιατί

Αλλαγές σε πρεσβείες – Ποιοι μετακινούνται και γιατί

Οι «γκρίνιες» για τη Νέα Υόρκη και τα δύσκολα πόστα που αναζητούν πρέσβεις

Αλλαγές προσώπων προγραμματίζονται όπως κάθε χρόνο σε σειρά διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό. Με αρκετούς πρέσβεις να συνταξιοδοτούνται άρα να επιβάλλεται η αντικατάσταση τους και κάποιους να έχουν συμπληρώσει τέσσερα χρόνια σε ένα πόστο και να ετοιμάζονται για το επόμενο.

Στη λίστα των μετακινήσεων σε επίπεδο επικεφαλής Αρχών στο εξωτερικό, ξεχωρίζουν οι πρεσβείες του Βερολίνου, του Τελ Αβίβ αλλά και του προξενείου της Νέας Υόρκης.

Τα προβεβλημένα πόστα

Η Μάρα Μαρινάκη, η πρώτη γυναίκα πρέσβευτής της Ελλάδας στη Γερμανία, εγκαταλείπει το Βερολίνο καθώς συνταξιοδοτείται.

Για τον ίδιο λόγο επιστρέφει από το Τελ Αβίβ και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κυριάκος Λουκάκης.

Αλλαγή σκυτάλης και στο Προξενείο Νέας Υόρκης, αφού ο Γενικός Πρόξενος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου που ανέλαβε καθήκοντα στις 22 Αυγούστου 2022 καλείται να επιστρέψει στην Αθήνα και να του ανατεθεί νέο πόστο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνου δεν άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στην Νέα Υόρκη. Οι «κακές γλώσσες» μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι ομογενείς να εκφράζουν πολλά παράπονα για τη θητεία του, όσον αφορά τη λειτουργία του προξενείου και την άσκηση των καθηκόντων του.

Γκρίνιες

Όπως λένε όσοι γνωρίζουν το πόστο της Νέας Υόρκης πρόκειται για ένα προξενείο με μεγάλες απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες. Ένα πόστο που ο πρόξενος ποτέ δεν μπορεί να τους έχει όλους ικανοποιημένους και η γκρίνια πάντα υπάρχει. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση, μάλλον η δυσαρέσκεια και τα παράπονα ξεπέρασαν τα συνηθισμένα όρια. Φτάνοντας όπως λένε κάποιοι και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα δύσκολα πόστα

Στα πόστα που ανοίγουν είναι και πρεσβείες που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα δύσκολες για δεχθεί κάποιος να τοποθετηθεί εκεί. Πρεσβείες που δεν έχουν την λάμψη της Ευρώπης ή των ΗΠΑ, ωστόσο για την Αθήνα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Ενδεικτική η περίπτωση του Ισλαμαμπάντ, που είναι στη λίστα των πρεσβειών για τις οποίες θα αναζητηθεί επικεφαλής, στη θέση του πρέσβη Κωνσταντίνου Μοάτσου.

Μία πρεσβεία υποστελεχωμένη που δύσκολα καταφέρνει να λειτουργεί.

Ενδιαφέρον έχει και ποιος θα επιλεγεί για την πρεσβεία του Κιέβου, που η θέση είναι κενή.

Στις πρεσβείες που ανοίγουν θέσεις πρεσβευτών είναι επίσης η Αντίς Αμπέμπα, το Αλγέρι, το Ανόι, η Βέρνη, η Δαμασκός, το Δουβλίνο, το Ζάγκρεμπ, το Λουξεμβούργο, η Μαδρίτη, το Μπουένος Άιρες, το Ναϊρόμπι, η Ποντγκόριτσα, η Πράγα, η Πρετόρια, η Σεούλ, η Σιγκαπούρη, η Τασκένδη, η Χαράρε, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ICAO, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο και το προξενείο του Τορόντο.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024