Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής δεν άφησαν λέξη να πέσει κάτω απ΄ όσα είπε η κ. Καρυστιανού και αποφάσισαν να δώσουν το «πράσινο φως» σε όλα τα αιτήματα που έθεσε ο Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών.
Η Μαρία Καρυστιανού έσμιξε τη φωνή της με αυτή 1.350.000 πολιτών που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημα για άρση ασυλίας όσων εμπλέκονται με την τραγωδία των Τεμπών και με την ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου άνοιξε το δρόμο για την δικαίωση των 57 θυμάτων της μοιραίας σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.
Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής δεν άφησαν λέξη να πέσει κάτω απ΄ όσα είπε η κ. Καρυστιανού και αποφάσισαν να δώσουν το «πράσινο φως» σε όλα τα αιτήματα που έθεσε ο Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών.
Το Ευρωκοινοβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση
Το Ευρωκοινοβούλιο με την απόφαση να κρατήσει ανοιχτή την αναφορά θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και με τον θεσμικό του ρόλο που έχει θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε έγγραφα, εκθέσεις, πορίσματα και ότι άλλο φανεί χρήσιμο στην πορεία των ερευνών.
Λίγο νωρίτερα η Μαρία Καρυστιανού είχε ζητήσει:
- Να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά στην Επιτροπή σας,
- Να ζητήσετε για το θέμα Γνωμοδότηση από τις επιτροπές LIBE και TRAN και από κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία,
- Να ζητήσετε από την Κομισιόν και τον ERA πλήρη επίσημη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού,
- Να ζητήσετε από τον ERA να επανεξετάσει τη χορήγηση πιστοποιητικού ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
- Να διαβιβάσετε την αναφορά μας στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, να ζητήσετε να σας κοινοποιήσει το πόρισμά της για την υπόθεση, και να στηρίξετε το αίτημά της για συνεργασία με την Κομισιόν.
«Εμείς δεν προσδοκούμε από εσάς να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Προσδοκούμε, με αφορμή το προσωπικό μας δράμα, να ενσκήψετε με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης, σε τρία αντικείμενα μείζονος ενωσιακού ενδιαφέροντος» είχε αναφέρει η κ. Καρυστιανού.
H εισηγήτρια της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απευθυνόμενη στη Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή.
«Σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή. Η αναφορά πάει στην TRAN, πάει στη LIBE, παραμένει ανοιχτή. Θα ζητήσουμε και μία γραπτή ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε η J. Toom.
- Για… διεθνή ακρίβεια μιλά πάλι ο Μητσοτάκης – Πανηγυρισμοί για πλεόνασμα και πολλά «θα» για τον αφθώδη πυρετό
- Η «ήσυχη» επανάσταση της βελόνας: Το κέντημα δεν ήταν ποτέ ένα αθώο χόμπι
- Ινδία: Πανικός σε πτήση της Swiss Air όταν πήρε φωτιά κινητήρας κατά την τροχοδρόμηση – Έξι τραυματίες
- Σανς – Θάντερ 109-121: Ρεκόρ καριέρας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 3-0 οι πρωταθλητές (vid)
- Η πολλή δουλειά τρώει τον… εργαζόμενο: Η εργασία προκαλεί 840.000 θανάτους ετησίως
- Κυβέρνηση σε δίνη: Καταγγελίες, παρεμβάσεις και ο φόβος αποκαλύψεων προκαλούν πανικό για το πολιτικό κόστος
- Ουκρανία – Η ρομποτοποίηση ενός αδιέξοδου πολέμου
- Σκύλος και λύκος: Πόσο πραγματικά μοιάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)












![Πυροβολισμοί και χάος στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ποιος είναι ο δράστης [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/108297319-1777170881223-f7206af5bd404f9c-315x220.webp)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442