Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να προβεί σε διπλωματικές ενέργειες καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το παραλήρημα Ερντογάν

Να προβεί σε διπλωματικές ενέργειες καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το παραλήρημα Ερντογάν

Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σχολιάζει πως «υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Στην τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας αντιδράσεις στην Αθήνα. Στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν προκλητικές τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου τονίζοντας πως υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει απερίφραστα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό, στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε για την τουρκική εισβολή ότι »ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσθέτει πως «υπονομεύουν σαφώς το »θετικό κλίμα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο οποίο επιμένει να επαναπαύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρεις μόλις μήνες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών».

Η κυβέρνηση «να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση»

Στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση πως «τηρεί πάγια στάση υποβάθμισης του Κυπριακού αλλά και αφωνίας στις τουρκικές προκλήσεις».

Δυστυχώς, λέει, «η απομάκρυνσή της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και η επικοινωνιακή, μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών όχι μόνο δεν ωφελεί την χώρα, αλλά προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα».

Μεταξύ άλλων, καταλήγει καλώντας την κυβέρνηση, «να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση και να καταστήσει σαφές στην γείτονα ότι τέτοιες απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα, να τονίσει τη σημασία που έχει για αυτές τις σχέσεις η επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση, από εκεί που διεκόπησαν στο Κρανς Μοντανά, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024