Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά: Καταστολή εκπαιδευτικών από τον Πιερρακάκη - Σέρνει ξανά στα δικαστήρια ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Νέα Αριστερά: Καταστολή εκπαιδευτικών από τον Πιερρακάκη – Σέρνει ξανά στα δικαστήρια ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, σημειώνει, μάλιστα, ότι ο κ. Πιερρακάκης δεν ζήτησε μόνο την απαγόρευση συγκεκριμένης απεργίας, «αλλά και κάθε απεργίας στο μέλλον»

Για μία ακόμη αγωγή του υπουργείου Παιδείας «για την καταστολή των εκπαιδευτικών», κάνει λόγο η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, σημειώνοντας πως ο «αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται».

Όπως αναφέρει, σε δήλωσή της, το υπουργείο Παιδείας «σέρνει στα δικαστήρια τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών» και υπογραμμίζει πως «είναι η δέκατη φορά που η ΝΔ διώκει δικαστικά την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, προκειμένου να απαγορεύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κυβέρνηση της ΝΔ τρομάζει από τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία και τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Όπως επίσης, ότι το υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να πείσει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που εφαρμόζει και καταφεύγει στην καταστολή με όλα τα διαθέσιμα μέσα», υποστηρίζει το στέλεχος της Νέας Αριστεράς.

«Ο Πιερρακάκης ζητά να απαγορευτεί κάθε απεργία στο μέλλον»

Εξηγεί πως το κύριο αίτημα της τελευταίας απεργίας – αποχής της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ήταν να γίνει διάλογος με το υπουργείο Παιδείας, ενώ σημειώνει πως «ο κ. Πιερρακάκης, αντί να δεχτεί το αυτονόητο αυτό αίτημα, προσέφυγε στα δικαστήρια ως πιστός συνεχιστής του αυταρχισμού της προκατόχου του».

Μάλιστα, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το πρωτοφανές είναι πως ζήτησε όχι μόνον την απαγόρευση της συγκεκριμένης απεργίας, αλλά και κάθε απεργίας στο μέλλον».

«Το εκπαιδευτικό κίνημα και οι ομοσπονδίες διεκδικούν μια καλύτερη εκπαίδευση και η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό τους. Στηρίζει τον αγώνα για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς, καταδικάζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και την καταπάτηση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου», αναφέρει καταληκτικά.

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024