Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έσπασαν τα κοντέρ για να γίνει το «θαύμα»

Έσπασαν τα κοντέρ για να γίνει το «θαύμα»

Το μυστικό για τα τρεξίματα των παικτών του Ολυμπιακού και η εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ σε συγκεκριμένο μέλος του τεχνικού επιτελείου

Η πρόκριση του Ολυμπιακού ήταν αναμφίβολα ένα κατόρθωμα που γράφεται με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της ομάδας του λιμανιού και μάλιστα για πολλούς λόγους.

Πρώτα απ’ όλα γιατί μιλάμε για επική ανατροπή μετά την ήττα στο πρώτο ματς στο Φάληρο με 4-1, με την ομάδα του Πειραιά να βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει την τεράστια ανατροπή.

Και δεν ήταν εύκολο αν ληφθεί υπόψιν ότι μετά την ήττα από την Μακάμπι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν να διαχειριστούν και την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Και για να γίνει το θαύμα χρειάστηκε δουλειά από τον προπονητή και στο ψυχολογικό σκέλος, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα σκηνικό πίστης στις δυνατότητες της ομάδας.

Αυτά βεβαίως δεν γίνονται κάθε ή για την ακρίβεια γίνονται μια φορά τα πενήντα χρόνια, ειδικά όταν αναφέρεται κάποιος σε αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πάμε λοιπόν να δούμε ορισμένα στοιχεία του αγώνα που αν μη τι άλλο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τεράστια πρόκριση των «ερυθρόλευκων».

1.Ο Ολυμπιακός έτρεξε πολύ, για την ακρίβεια έσπασαν τα κοντέρ στο χθεσινό ματς από τους «ερυθρόλευκους» κι αυτό δεν ήταν εύκολο.

Είναι όμως θέμα της δουλειάς που έχει γίνει τον τελευταίο μήνα, από τον προπονητή φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουρίκη.

Ο Μεντιλίμπαρ ήρθε στην Ελλάδα απόλυτα ενημερωμένος από τον Βαλβέρδε κι έδειξε από την πρώτη μέρα την εμπιστοσύνη του, στο μέλος του τεχνικού επιτελείου των πειραιωτών.

Και η δουλειά που γίνεται αν μη τι άλλο φάνηκε στη ρεβάνς, εκεί που οι παίκτες του Ολυμπιακού «κατάπιαν» τους αντιπάλους τους παίζοντας και παράταση.

Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι «έσπασαν τα κοντέρ» χθες βράδυ στην Σερβία κι αυτό βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση της πρόκρισης από τους «ερυθρόλευκους».

2.Ο γίγαντας Ποντένσε επιβεβαίωσε την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται, διαμορφώνοντας με προσωπικές ενέργειες τις συνθήκες πρόκρισης, της μεγάλης ανατροπής.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ της ομάδας του λιμανιού έκανε όργια από την αριστερή πλευρά στο πρώτο ημίχρονο και διέλυσε όλη την άμυνα της Μακάμπι. Ήταν ένα παιχνίδι που θαρρείς και ο Ποντένσε φώναζε  «μόνος μου και όλοι σας».

Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με ωραίο γκολ αλλά παράλληλα έδωσε και δύο εξαιρετικές ασίστ σε Φορτούνη και Ελ Κααμπί, προκειμένου να γίνει το 0-3 στο πρώτο ημίχρονο.

Ήταν μια μεγαλειώδης εμφάνιση από τον Πορτογάλο άσο του Ολυμπιακού, ήταν ένα ματς στο οποίο έβαλε τη «σφραγίδα» του ο Ποντένσε.

3.Ο Μεντιλίμπαρ επέστρεψε στους τρεις χαφ στη μεσαία γραμμή και η συγκεκριμένη κίνηση αν μη τι άλλο έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του λιμανιού, όχι μόνο να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα, αλλά και να πιέσει σωστά τους γηπεδούχους.

Μια πίεση που απέφερε «καρπούς» αλλά το κυριότερο ήταν πως η τριάδα Έσε, Τσικίνιο, Όρτα είχε ωριμότητα να διαχειριστεί την πίεση του παιχνιδιού. Αποφεύχθηκαν τα λάθη αλλά παράλληλα υπήρχε και το «καθαρό» μυαλό για να οργανωθούν σωστά οι επιθέσεις του Ολυμπιακού.

Η δουλειά έγινε και με το παραπάνω και δεν χωρά αμφιβολία ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν αυτό που έπρεπε για να μπουν οι βάσεις.

Κι αυτό ήταν ο αιφνιδιασμός της Μακάμπι. Από τη στιγμή που μπήκε νωρίς – νωρίς το πρώτο γκολ των πειραιωτών έγινε και το πρώτο βήμα. Εκεί φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει δυνατό σφυγμό κι αυτό επιβεβαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα όταν οι πειραιώτες πήραν «αέρα» δύο τερμάτων.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024