Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας οδηγός για να διαμορφώσεις το υπνοδωμάτιο που θα σε προετοιμάζει κάθε βράδυ για τα πιο γλυκά όνειρα

Ένας οδηγός για να διαμορφώσεις το υπνοδωμάτιο που θα σε προετοιμάζει κάθε βράδυ για τα πιο γλυκά όνειρα

Σκελετοί κρεβατιών, μαξιλάρια, κουβερλί, αναστρώματα, συρταριέρες και κομοδίνα, όλα όσα απαιτεί το υπνοδωμάτιό των ονείρων σου, θα τα βρεις στα καταστήματα JYSK!

Σε μία καθημερινότητα που θυμίζει «μαραθώνιο» με τον χρόνο και τις υποχρεώσεις, ένας ποιοτικός, ξεκούραστος ύπνος κάθε βράδυ είναι μία αναγκαία προϋπόθεση για να απολαμβάνεις μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πόσο εύκολο είναι να αφεθείς στην «αγκαλιά του Μορφέα», όταν το υπνοδωμάτιο, το κρεβάτι ή και το μαξιλάρι σου δεν σε εμπνέουν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τα πιο γλυκά όνειρα;

Πράγματι, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, έχει αποδειχθεί πως κοιμόμαστε καλά και ξυπνάμε ακόμη καλύτερα, μόνο όταν το περιβάλλον στο οποίο κοιμόμαστε είναι άνετο, τακτοποιημένο, ήσυχο και μας επιτρέπει να ηρεμούμε. Και αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν να κάνεις level up στο υπνοδωμάτιό σου, σκέψου απλώς πως η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου σου συνδέονται άμεσα με πολλές ακόμη πτυχές της ζωής σου, όπως είναι η υγεία, η ευεξία και η συναισθηματική σου κατάσταση.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον ύπνου; Πριν βιαστείς να σκεφτείς πως θα χρειαστεί να ξοδευτείς, να ξέρεις πως η JYSK γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου με εξαιρετικές προσφορές και κέρδος 20-60% σε προϊόντα που υπόσχονται… όνειρα γλυκά. Συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο που ακολουθεί, για να αντλήσεις ιδέες και έμπνευση, ώστε να αποκτήσεις το υπνοδωμάτιο αλλά και την ποιότητα ύπνου που επιθυμείς για τον εαυτό σου.

Επενδύοντας σε ένα στρώμα ή ανάστρωμα που βελτιώνει τον ύπνο σου

Ένα καλό στρώμα είναι «το Α και το Ω» για να απολαμβάνεις κάθε νύχτα έναν ξεκούραστο ύπνο. Ωστόσο, ένα κακό ή απλώς παλιό στρώμα μπορεί να επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο σου, να μην επιτρέπει στο σώμα σου να ξεκουράζεται και να ανακάμπτει επαρκώς έπειτα από μία απαιτητική ημέρα. Συνεπώς, αν δυσκολεύεσαι να βολευτείς στο κρεβάτι ή τα πρωινά ξυπνάς και αισθάνεσαι την ίδια κούραση που ένιωθες το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, καλό θα ήταν να αναρωτηθείς αν το στρώμα του κρεβατιού σε καλύπτει και είναι το κατάλληλο για τις ανάγκες σου.

Όπως και να έχει, η JYSK διαθέτει μονά και ημίδιπλα στρώματα, με διπλό στρώμα ή με υπέρδιπλο, ορθοπεδικά, ανατομικά με ενιαία ελατήρια (τύπου bonell) ή με μεμονωμένα, ανεξάρτητα ελατήρια σε θήκες (pocket springs) και όλα αυτά σε διαφορετικές διαστάσεις. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα και η επιλογή ενός ποιοτικού αναστρώματος, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στο κανονικό στρώμα. Αν δεν ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο για εσένα, μπορείς να συμβουλευτείς τον σχετικό οδηγό.

«Ντύσε» το κρεβάτι σου με μία αισθητική που σε ηρεμεί και σου δίνει χαρά

Ποιο είναι το στυλ διακόσμησης που έχει ή θα ήθελες να έχει το υπνοδωμάτιό σου; Minimal, Scandinavian, cottage, elegant coastal ή μοντέρνο; Όποια αισθητική και αν επιθυμείς να δώσεις στον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού σου, δηλαδή στο δικό σου «καταφύγιο», να ξέρεις πως τα κλινοσκεπάσματα που θα επιλέξεις, είναι η «πινελιά» που θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει τον τελικό χαρακτήρα στο δωμάτιο σου.

Ωστόσο, τα κλινοσκεπάσματα με τα οποία θα «ντύσεις» το κρεβάτι δεν εξυπηρετούν μόνο τη διακόσμηση του χώρου αλλά και τον ύπνο σου. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επιλέξεις καλύμματα για το πάπλωμα, κουβερλί και σεντόνια που είναι κατασκευασμένα από αξιόπιστα υλικά, φιλικά με την επιδερμίδα, υλικά όπως το βαμβάκι, το βαμβακερό σατέν, το οργανικό περκάλι και η φανέλα. Όσο για τα χρώματα και τα μοτίβα, μοναδικό κριτήριο για την επιλογή είναι το τι σου δίνει χαρά, τι θέλεις να σε «αγκαλιάζει» στο κλείσιμο της ημέρας και τι θέλεις να αντικρύζεις το πρωί μόλις ανοίγεις τα μάτια σου.

Επίλεξε ένα μαξιλάρι που εξυπηρετεί τη στάση του σώματος σου όταν κοιμάσαι

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την απόλαυση που αισθάνεσαι όταν ακουμπάς επιτέλους το κεφάλι σου στο μαξιλάρι, έπειτα από μία απαιτητική ημέρα στο γραφείο και τους δρόμους της πόλης. Αρκεί, βέβαια, να έχεις επιλέξει το κατάλληλο μαξιλάρι, δηλαδή αυτό που εξυπηρετεί και υποστηρίζει τη στάση του σώματος που προτιμάς όταν κοιμάσαι. Ποιο είναι αυτό το μαξιλάρι; Αυτή είναι μία ερώτηση που μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις, πραγματοποιώντας μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα της JYSK.

Βλέπεις, εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να διαπιστώσεις ποιο μαξιλάρι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, κάποιο με φυσικό γέμισμα από πούπουλα χήνας, αυτό που έχει γέμισμα από συνθετικές ίνες ή κάποιο με τεχνολογία memory foam. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που ισχύουν για τους περισσότερους αν όχι για όλους και αξίζει να τους γνωρίζεις. Για παράδειγμα, αν κοιμάσαι στο πλάι χρειάζεσαι ένα ψηλό μαξιλάρι το οποίο θα κρατάει τον αυχένα στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης, ενώ αν κοιμάσαι μπρούμυτα ή ανάσκελα καλύτερα να επιλέξεις ένα μαξιλάρι σε χαμηλό ύψος.

Διατήρησε τον χώρο σου καθαρό και τακτοποιημένο με τα κατάλληλα έπιπλα

Πόσα από τα αντικείμενα που υπάρχουν στο υπνοδωμάτιό σου, είναι απαραίτητο να βρίσκονται εκεί; Χρειάζεσαι όντως την τηλεόραση που δεσπόζει μπροστά ακριβώς από το κρεβάτι σου; Τι σκοπεύεις να κάνεις με τη στοίβα των ρούχων που έχει συγκεντρωθεί στην πολυθρόνα; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου, για να αποκτήσεις ένα υπνοδωμάτιο το οποίο θα είναι καθαρό, τακτοποιημένο και θα σου προκαλεί ηρεμία, όχι αναστάτωση.

Σύμφωνα με έρευνες, η ακαταστασία και η έλλειψη οργάνωσης σε έναν χώρο, προκαλούν άγχος και ένταση στο άτομο, οπότε μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας μία καλή εκκαθάριση στο υπνοδωμάτιό σου, αποφασίζοντας ποια αντικείμενα αξίζουν όντως μία θέση σε έναν τόσο προσωπικό χώρο και ποια όχι. Έπειτα, επένδυσε σε μία συρταριέρα με αρκετό αποθηκευτικό χώρο ή σε ένα πρακτικό κομοδίνο για να είσαι σε θέση να οργανώσεις ακόμη καλύτερα τα πράγματα και τον χώρο σου.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις τα περιβάλλον στο οποίο κοιμάσαι και μαζί με αυτό, την ποιότητα του ύπνου σου. Πραγματοποιώντας μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα της JYSK, όχι μόνο θα ανακαλύψεις χιλιάδες προϊόντα με τα οποία μπορείς να κάνεις level up στη ρουτίνα του ύπνου σου, αλλά θα μπορείς να τα αποκτήσεις σε εξαιρετικές προσφορές με κέρδος 20-60%! Σε κάθε περίπτωση, αν χρειάζεσαι λίγο επιπλέον inspiration, πριν αρχίσεις να σχεδιάζεις το υπνοδωμάτιο των ονείρων σου, μπες στο blog της JYSK για την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, δηλαδή το online σημείο εκκίνησης που σε οδηγεί στα πιο γλυκά όνειρα!

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024