Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brabus 930: Υπεράνω λογικής

Brabus 930: Υπεράνω λογικής

O γερμανικός οίκος με την προνομιακή σχέση με τις Mercedes, παρουσιάζει μια νέα, σχεδόν υπερβατική παραλλαγή της ήδη εντυπωσιακής S-Class S E Performance δια χειρός AMG

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να επιφυλάσσει νέες ευκαιρίες επιδόσεων, αν λάβει κανείς υπόψη πρεμιέρες  όπως η πρόσφατη Porsche Taycan Turbo GT, ωστόσο πάντα υπάρχουν περιθώρια αντίστοιχα υψηλών επιδιώξεων από λίγο πιο παραδοσιακές κατασκευές. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο τελευταίος πειραματισμός της Brabus με την Mercedes-AMG S-Class ο οποίος σημειωτεόν είναι ο δεύτερος αλλά και ισχυρότερος του βελτιωτικού οίκου με την ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας.

Στο προκείμενο, Brabus 930 παίρνει ως αφετηρία την υβριδικής τεχνολογίας κορυφαία έκδοση της S-Class, S E Performance ΑΜG. H φροντίδα της Brabus έχει αυξήσει την ήδη πληθωρική ισχύ του υβριδικού συνόλου από τους 800+ ίππους σε 930 ίππους και 1.549 Nm ροπής χάρη σε μια σειρά στοχευμένων αλλαγών, όπως στην χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του V8 κινητήρα, σε ένα νέο σύστημα εισαγωγής και δύο νέους υπερσυμπιεστές με μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης 1,8 bar αλλά και την αναθεώρηση του συστήματος εξαγωγής.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Brabus 930 είναι διαχρονικά το ισχυρότερο μοντέλο του γερμανικού οίκου αλλά και  κατά 1/10 δευτερόλεπτου ταχύτερη σε σχέση με την έκδοση της Mercedes-Benz, επιταχύνοντας από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της αυξάνεται σε 290 χλμ./ώρα -έναντι 250 χλμ./ώρα.

Κατά τις συνήθειες της Brabus η επιπλέον ισχύς  όσο και η ταυτότητά της, σηματοδοτείται από το “B” στην γρίλια που πλέον όμως διαθέτει στοιχεία από ανθρακόνημα ενώ από το ίδιο υλικό κατασκευάζονται και οι ανασχεδιασμένες και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Από ανθρακόνημα αποτελούνται επίσης το spoiler στο πίσω τμήμα και ο νέος αεροδυναμικός διαχύτης που φιλοξενεί εξατμίσεις από τιτάνιο.

Σε προφίλ, ξεχωρίζουν οι σφυρήλατοι μεγάλοι τροχοί των 22 ιντσών με το χαρακτηριστικό «Monoblock» μοτίβο της Brabus ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάρτηση φέρει εξίσου την σφραγίδα του γερμανικού οίκου που έχει τοποθετήσει τη δική του αερανάρτηση η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά ακόμα 1,0 εκατοστό.

Οι αλλαγές δεν περιορίζονται στην εξωτερική εμφάνιση καθώς η Brabus έχει βάλει την σφραγίδα της και στο εσωτερικό το οποίο επενδύεται με ακριβό δέρμα, με χαρακτηριστικά μοτίβα που, εκτός από τα καθίσματα, επεκτείνονται σε πατάκια, πόρτες και υποβραχιόνιο ενώ το ανθρακόνημα έχει και πάλι τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά τις επιφάνειες.

Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ωστόσο αξίζει κανείς να λάβει υπόψη ότι το τίμημα για την «υποδεέστερη» Brabus 850 που ο γερμανικός οίκος παρουσίασε το 2023 και πάλι με αφετηρία μια έκδοση της S-Class, ανερχόταν σε 493.850 ευρώ.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024