Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: «Μόλις βγείτε έξω θα μυρώσει ο αέρας» - Νέο βίντεο από το μοναστήρι των σκανδάλων

Κύπρος: «Μόλις βγείτε έξω θα μυρώσει ο αέρας» – Νέο βίντεο από το μοναστήρι των σκανδάλων

«Δεν θέλω να κάμουμε σόου. Αν ήθελα θα το έβγαζα στις ειδήσεις και θα ερχόταν λαοθάλασσα»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για το σκάνδαλο στη Μονή του Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι της Κύπρου.

Στο νέο βίντεο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ο ηγούμενος Νεκτάριος να συνομιλεί με μοναχές, οι οποίες πήγαν στο μοναστήρι για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης, παρουσιάζει στις μοναχές το κουτί με τον σταυρό του Αγίου Πορφυρίου αναφέροντας ότι μέσα τοποθέτησε βαμβάκι για να μην τρέχει το μύρο έξω.

Όπως λέει, το μύρο τρέχει στα κεφάλια των πιστών και γι’ αυτό έχει τοποθετημένο τον σταυρό σε κουτί. Πρόκειται για το κουτί, που σε άλλο βίντεο αποκαλύφθηκε ότι βάζουν μύρο από μπουκάλι.

Οι μοναχές παρακολουθούν έκθαμβες, πιστεύοντας ότι ζουν μια σπάνια στιγμή κατά την οποία επιτελείται μπροστά στα μάτια τους ένα θαύμα

Μάλιστα, για να παραδώσει στις μοναχές το βαμβάκι με το μύρο από τον σταυρό, ο ηγούμενος Νεκτάριος θέτει ως όρο, να μην αναφέρουν σε άλλους το θαύμα γιατί δεν θέλει να… γίνουν σόου και να φτάσει πλήθος κόσμου στην Μονή.

«Δεν θέλω να κάμουμε σόου. Αν ήθελα θα το έβγαζα στις ειδήσεις και θα ερχόταν λαοθάλασσα. Δεν θέλω», είναι τα λόγια του Νεκτάριου.

Το βίντεο, με τις μοναχές να εξαπατώνται, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας στις 28 Δεκεμβρίου 2023.

Στα τελευταία λεπτά του, ο ηγούμενος υποστηρίζει μάλιστα ότι «μυρώνει» ο αέρας από το μύρο του σταυρού, με τις μοναχές να τον παρακολουθούν έκθαμβες, πιστεύοντας ότι ζουν μια σπάνια στιγμή κατά την οποία επιτελείται μπροστά στα μάτια τους ένα θαύμα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει την Κύπρο

Οι αποκαλύψεις για την αθέατη όψη στο μοναστήρι της Κύπρου προκαλούν σάλο. Οι δυο μοναχοί κατηγορούνται για ροζ και οικονομικό σκάνδαλο στη Μονή του Οσίου Αββακούμ, το οποίο περιλαμβάνει από παρακολουθήσεις και βιντεοσκοπήσεις πιστών μέχρι και σεξουαλικές πράξεις μοναχών.

Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιέχει περίπου 800.000 ευρώ, δύο διαμερίσματα σε Πειραιά και Κύπρο, που φέρονται να ανήκουν σε δύο μέλη του μοναστηριού και η τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, που έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα.

Η όλη υπόθεση έλαβε διαστάσεις όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της Μονής καθώς και σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα.

Οι δύο μοναχοί που κατηγορούνται χαρακτηρίζουν τα σε βάρος τους στοιχεία χαλκευμένα και υποστηρίζουν πως σύντομα η αλήθεια θα λάμψει.

Σύμφωνα με το MEGA, υποστηρίζουν ότι αρχικά αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πράξεις που δεν έκαναν μετά από αφόρητες πιέσεις που δέχτηκαν, ότι ουδέποτε υπήρξαν ερωτικές συνευρέσεις τους τις οποίες κατέγραφαν με κάμερες κι ότι δεν καταχράστηκαν ούτε ευρώ από τα χρήματα των πιστών.

Τονίζουν δε πως πίσω από την υπόθεση κρύβεται ένας Μητροπολίτης, που όπως λένε θέλει να πάρει τον έλεγχο της Μονής στα χέρια του. Με τις αναρτήσεις πάντως, τις δηλώσεις και τις διαπιστώσεις από την έρευνα στο μοναστήρι, να τους κρατούν σταθερά στο επίκεντρο.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024