Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο: Ελεύθερες οι δύο 16χρονες που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό 15χρονης

Ηράκλειο: Ελεύθερες οι δύο 16χρονες που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό 15χρονης

Δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου η δικογραφία να συμπληρωθεί με καταθέσεις και ιατροδικαστική έκθεση

Ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο 16χρονες που είχαν συλληφθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό μιας 15χρονης μαθήτριας στη μέση του δρόμου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι δύο 16χρονες φέρονται να είχαν στήσει καρτέρι στην 15χρονη και όταν εκείνη πέρασε από μπροστά τους, άρχισαν να την χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές.

Η βάναυση επίθεση φέρεται να καταγραφόταν σε κινητό τηλεφωνο ενός εκ των δύο κοριτσιών

Στο περιστατικό βίας εμπλέκεται και ένα τρίτο κορίτσι, το οποίο δεν έχει ακόμα συλληφθεί και αναζητείται.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του cretalive.gr, τα δύο ανήλικα κορίτσια πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της βάναυσης επίθεσης σε 15χρονη στο 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι 16χρονες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Ηρακλείου και αφέθηκαν ελεύθερες καθώς δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από το Α’ Αστυνομικό τμήμα, προκειμένου η δικογραφία να συμπληρωθεί με καταθέσεις και ιατροδικαστική έκθεση.

Της έστησαν καρτέρι

Οι δύο 16χρονες, που όπως αναφέρει το cretalive.gr είναι ξαδέλφες και φοιτούν σε σχολείο άλλης περιοχής, επιτέθηκαν στην 15χρονη χθες το μεσημέρι και αφού τα παιδιά είχαν σχολάσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία χτυπούσε το κορίτσι, η δεύτερη όμως φέρεται να ήταν η ηθική αυτουργός που έδωσε την εντολή για τον ξυλοδαρμό.

Μάλιστα η βάναυση επίθεση καταγραφόταν σε κινητό τηλεφωνο ενός εκ των δύο κοριτσιών. Μία τρίτη 16χρονη που διαφεύγει της σύλληψης φέρεται ως παρούσα στο επεισόδιο, αποτρέποντας μάλιστα τους περαστικούς να επέμβουν προς βοήθεια του θύματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 15χρονη χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Το κορίτσι φέρει σοβαρά χτυπήματα στον αυχένα, στο μάτι, και στο κεφάλι.

Ερωτηματικά, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να την βοηθήσει, τη στιγμή μάλιστα που το επεισόδιο σημειώθηκε εν ώρα σχολάσματος σε μια πολυσύχναστη περιοχή με μαγαζιά, καφετέριες και κόσμο.

Μετά τη μήνυση που κατέθεσε το θύμα στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες και εις βάρος τους ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη, καθώς και οι γονείς τους για παραμέληση ανηλίκου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι ανήλικες είχαν και στο παρελθόν μεταξύ τους προστριβές με αφορμή μια παρεξήγηση για ένα αγόρι, με το τελευταίο μεταξύ τους συμβάν να μη σχετίζεται με την παλιά υπόθεση.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024