Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λορέν Μορόν: Πού θα σταματήσει ο «killer» του Άρη (vids)

Λορέν Μορόν: Πού θα σταματήσει ο «killer» του Άρη (vids)

Ο Λορέν Μορόν είναι μια από τις καλύτερες μεταγραφές της σεζόν, κάνει «θραύση» στο σκοράρισμα και αποδεικνύει ότι είναι ένας σπουδαίος επιθετικός πολύ υψηλού επιπέδου.

Ο Άρης πανηγύρισε μια απίθανη νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ στο γειτονικό ντέρμπι με 1-0, στην πρεμιέρα των play off και έβαλε φωτιά στη «μάχη» του τίτλου και έριξε από την κορυφή των μεγάλο του αντίπαλο.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου με μία μεστή και κυνική εμφάνιση επικράτησε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με «χρυσό» σκόρερ τον συνήθη ύποπτο, Λορέν Μορόν, που δεν σταματάει να βρίσκει δίχτυα τη φετινή σεζόν.

Ο Ισπανός στράικερ που έχει κάνει σπουδαία καριέρα στη La Liga, αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους κίτρινους και κάνει… παπάδες φέτος, είναι το σημείο αναφοράς των κίτρινων στην επίθεση και ο βασικός λόγος που η ομάδα του Μάντζιου είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου, έτοιμη να γράψει ιστορία.

Ο Μορόν αποτελεί έναν επιθετικό πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι που μπορεί να διακρίνει κανείς, όχι μόνο από τους αριθμούς του, αλλά και από την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο και από τις κινήσεις του, αλλά και κυρίως από το άκρως σεντερφορίσιο τέρμα που πέτυχε στην Τούμπα, που η αλήθεια είναι ότι λίγοι παίκτες μπορούν να το βάλουν.

Ο 30χρονος φορ της ομάδας της Θεσσαλονίκης σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι του με τον Άρη στα play off και έφτασε τη φετινή χρονιά τα 15 γκολ σε 26 ματς στη Super League, ενώ έχει και 3 ασίστ.

Το «υπερόπλο» του Μάντζιου και τα ιστορικά νούμερα

Ο Μορόν είναι το… υπερόπλο του Μάντζιου, έχει και ένα γκολ στο Κύπελλο, ενώ στηρίζει πολλά σε εκείνον ο Μάντζιος. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Ισπανός θα μπορούσε να έχει ακόμη περισσότερα τέρματα, μιας και σκοράρει περίπου ένα τέρμα ανά 4 τελικές.

Από εκεί και πέρα, με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Μορόν έγινε ο πρώτος ξένος στην ιστορία του Άρη, που πετυχαίνει 15 γκολ σε μια σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League και το μεγάλο ερώτημα είναι που θα σταματήσει…

Ο Ζόραν Λόντσαρ το 1993-94 και ο Χαβιέ Κάμπορα το 2009-10 είχαν φτάσει στα 13 και είχαν το ρεκόρ μέχρι το ματς με την ΑΕΚ, το οποίο μεγαλώνει. Αξιο αναφοράς ωστόσο είναι το γεγονός ότι με αυτά τα 14+1 γκολ ο Μορόν γκρέμισε μια… κατάρα 42 ετών, καθώς από το 1982, όταν ο Ντίνος Κούης είχε πετύχει 16 γκολ, κανένας άλλος δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα 13. Το 1982 επίσης ο Γιώργος Ζήνδρος, αλλά και οι Λόντσαρ και Κάμπορα αργότερα, έμειναν στο 13.

Ο Μορόν έχει μπροστά του ακόμη εννέα παιχνίδια για να διευρύνει το ρεκόρ αλλά και την ευκαιρία να φτάσει ή και να ξεπεράσει το απόλυτο ρεκόρ του Ντίνου Κούη, που το 1980-81 είχε πετύχει σε ένα πρωτάθλημα 21 γκολ.

Αναλυτικά οι παίκτες του Άρη με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στο πρωτάθλημα:

21 γκολ

Ντίνος Κούης 1980-81

16 γκολ

Αλέκος Αλεξιάδης 1967-68
Αλέκος Αλεξιάδης 1973-74
Ντίνος Κούης 1981-82

15 γκολ

Αλέκος Αλεξιάδης 1969-70
Αλέκος Αλεξιάδης 1971-72
Λορέν Μορόν 2023-24 (ως τώρα)

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024