Καιρός: Έρχεται ψυχρό μέτωπο από το απόγευμα
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Μετά από τον ανοιξιάτικο καιρό των προηγούμενων ημερών, οι καλές καιρικές συνθήκες υποχωρούν από το απόγευμα, δίνοντας τη θέση τους σε έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα είναι ισχυρά από νωρίς το απόγευμα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και από το βράδυ στη δυτική Στερεά.
Συγκεκριμένα, ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας από το απόγευμα της Δευτέρας 11/03. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και την Τρίτη 12/03 θα είναι:
- οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
- οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη
- η πτώση της θερμοκρασίας
Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων αναμένεται να εκδηλωθούν από το απόγευμα της Δευτέρας 11/03 στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που έως τη νύχτα της Δευτέρας 11/03 προς Τρίτη 12/03 θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Ιονίου, στη Βόρεια και Δυτική Θεσσαλία και στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν και στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου μάλιστα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές. Από το πρωί της Τρίτης 12/03 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 12/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν έως το βράδυ της Τρίτης 12/03
Πέφτει η θερμοκρασία
Ακόμη, ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι (6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Ιόνιο έως το βράδυ της Δευτέρας 11/03 και στο Αιγαίο από το βράδυ της Δευτέρας 11/03 έως το απόγευμα της Τρίτης 12/03. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ τη Δευτέρα 11/03 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3 έως 6 βαθμών Κελσίου την Τρίτη 12/03 στα δυτικά και την Τετάρτη 13/03 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ τη Δευτέρα 11/03
- «Οι Αμερικανοί σε λίγο θα νοσταλγούν τη βενζίνη στα 4 δολ. το γαλόνι» λέει το Ιράν
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442