Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύ παραπάνω από ένα ντέρμπι

Πολύ παραπάνω από ένα ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι στο ΣΕΦ μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι

Όσο και αν φώναζε (πριν τον αγώνα) ο Εργκίν Αταμάν για να αφυπνίσει τους παίκτες του για το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν αυτό ήταν δύσκολο γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού τους ήταν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ τη Πέμπτη.

Η γαλλική ομάδα αποδείχθηκε χαμηλό εμπόδιο καθώς με 10-12 λεπτά καλού μπάσκετ οι Πράσινοι επικράτησαν σχεδόν με 20 πόντους με τον προπονητή τους να παραδέχεται:

«Είχα πει και πριν το παιχνίδι πως θα είναι ένα δύσκολο ματς. Το γεγονός πως δεν παίξαμε καλά αλλά νικήσαμε 20 πόντους δείχνει την ποιότητα της ομάδας».

Και έχει δίκιο ο κόουτς Αταμάν, οι Πράσινοι δεν είναι πλέον η ομάδα που τα τελευταία 2-3 χρόνια ενίοτε έχανε και από ομάδες όπως η Βιλερμπάν και η Αλμπα και απλά στο φινάλε της κανονικής περιόδου τις ξεπερνούσε στη βαθμολογία μεν, τερμάτιζε πολύ κοντά τους δε προς τι τελευταίες θέσεις.

Πλέον ο στόχος είναι ξεκάθαρος και τον επανάλαβε πριν λίγες μέρες στην κοπή της πίτας ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Η ομάδα να ράψει το 7ο αστέρι στη φανέλα της, όχι απλά επιστρέφοντας μετά από 12 χρόνια σε φάιναλ φορ αλλά κατακτώντας τον τίτλο μετά από 13 (ο αγαπημένος αριθμός των Πρασίνων) χρόνια.

Αυτή η πολύ φιλόδοξη και καλή ομάδα άρχισε τη σεζόν με ένα αγωνιστικό σοκ (όσο και αν λογικά ήταν ακόμα ανέτοιμη) τη συντριβή από τον Ολυμπιακό με 24 πόντους στον τελικό του σούπερ κάπ στη Ρόδο και πριν καλά καλά συνέλθει ηττήθηκε και στο ΟΑΚΑ (πολύ πιο δύσκολα στην παράταση αυτή τη φορά) και πάλι από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Το ότι κατάφερε από εκεί και πέρα (εξασφάλιση της πρωτιάς ουσιαστικά της κανονικής περιόδου στην Basketleague και ήδη 18 νίκες στην Ευρωλίγκα) είναι αποτέλεσμα ενός αγώνα τον περασμένο Οκτώβριο στο ΣΕΦ.

Το εμφατικό «διπλό» επί του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα έχτισε σε μέγιστο βαθμό την ψυχολογία της ομάδας. Η αυτοπεποίθηση των παικτών απογειώθηκε στα ύψη και όλοι πλέον άλλαξαν πνευματικά επίπεδο. Μια ενδεχόμενη τρίτη ήττα στη σειρά από τους πρωταθλητές θα είχε δημιουργήσει μεγάλους κλυδωνισμούς. Όχι για να την πληρώσει κάποιος παίκτης ή ο προπονητής (αυτό δεν θα έπαιζε ως σενάριο με τίποτα στην επένδυση που έχει γίνει εφέτος στην ομάδα) αλλά στην πίστη όλων ότι εφέτος θα αποκαθηλώσουν τον μεγάλο αντίπαλο που τον βλέπουν δύο χρόνια να τους νικά σε κάθε τελικό (ή ημιτελικό) και να μετράει 7/7 τίτλους (2 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, 2 σούπερ καπ) όπου κοντραρίστηκε με τον Παναθηναϊκό.

Στο ΣΕΦ τότε η νέα ομάδα του Τριφυλλιού μεγάλωσε μέσα σε ένα βράδυ απίστευτα, πρώτα απ΄όλα στην πίστη των ίδιων των παικτών και του προπονητή για τις δυνατότητές τους και στη συνέχεια στον κόσμο που έβλεπε τον Ολυμπιακό – από την επιστροφή του στα ελληνικά δρώμενα – να έχει δημιουργήσει ένα ασύλληπτο σερί 18-1 νικών σε 19 ντέρμπι «αιωνίων» σε όλες τις διοργανώσεις και σε κάθε γήπεδο !

Αυτό ακριβώς το σερί σταμάτησε στο ΣΕΦ εκείνο το βράδυ ο νέος Παναθηναϊκός και το συνέχισε και με τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πριν έρθει η ανώμαλη προσγείωση (κυρίως όσον αφορά την κάκιστη εμφάνιση) στο Ηράκλειο στον χαμένο τελικό του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό.

Το τριφύλλι την ερχόμενη Πέμπτη δεν θα ψάξει απλά ένα ακόμα «διπλό» στην έδρα του μεγάλου του αντιπάλου. Κυνηγάει μια νίκη που θα έχει πολύ μεγαλύτερα οφέλη από τα καθαρά βαθμολογικά (αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας) και αυτά θα ακολουθούν τον Παναθηναϊκό μέχρι το φάιναλ φορ και ακόμα παραπάνω μέχρι τους τελικούς του καλοκαιριού για το πρωτάθλημα.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024