Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια το ΚΚΕ

Στη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια το ΚΚΕ

Στοίχημα το συλλαλητήριο

Μετά την απεργία την ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Παρασκευή είναι το δεύτερο μεγάλο στοίχημα του ΚΚΕ.

Με περισσότερους από 195 Φοιτητικούς Συλλόγους από όλη την Ελλάδα να λένε «ΟΧΙ»  στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, διεκδικώντας πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές, δηλώνοντας συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στόχος και αυτή τη φορά μία μεγάλη συγκέντρωση που θα στείλει σαφές μήνυμα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Και έπεται συνέχεια.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση από τη βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση την οποία κατήγγειλε για «ρεσιτάλ συκοφάντησης και κοροϊδίας», αφού όπως είπε «διά στόματος πρωθυπουργού κατηγορήσατε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, που δημοκρατικά αποφασίζουν και αγωνίζονται, ότι φέρονται περίπου σαν ληστές, ενώ συνεχίζετε να λέτε ότι αποτελούν μειοψηφία».

Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια

«Έχετε χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια»  ανέφερε ο Κουτσούμπας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραδίδει στους επιχειρηματίες «έναν τομέα με εγγυημένη πελατεία, γιατί καλύπτει κοινωνική ανάγκη. Όπως κάνατε με τον σιδηρόδρομο, με την Ενέργεια, με την Υγεία. Και έρχεστε σήμερα εδώ και μας λέτε ότι είναι δήθεν εκσυγχρονισμός και θα αναβαθμίσει το δημόσιο η «απελευθέρωση από το κρατικό μονοπώλιο», η ιδιωτικοποίηση. Σε ποιους τα λέτε αυτά; Στον ελληνικό λαό που καλείται να πληρώνει «νόμιμο φακελάκι» στα δημόσια νοσοκομεία για να χειρουργηθεί; Δεν είναι αυτό το σύγχρονο, αυτό είναι σκέτος αναχρονισμός».

Η αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο σκανδιναβικό μοντέλο από το οποίο όπως είπε ακόμα και οι σκανδιναβοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που «οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν «sugar daddies» για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Αλλά μάλλον πρέπει να βρείτε άλλον «καπιταλιστικό παράδεισο» να αντιγράψετε. Αφού, τα τελευταία στοιχεία της EUROSTAT, δείχνουν αύξηση της ανεργίας των αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις σκανδιναβικές χώρες» έγινε αφορμή για επίθεση της ΝΔ στο ΚΚΕ.

ΝΔ

Με τον εκπρόσωπο τύπου του κυβερνώντος κόμματος να χαρακτηρίζει την αναφορά του Κουτσούμπα «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη».

«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέμματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση» ήταν η απάντηση του ΚΚΕ.

Που τονίζει ότι «υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη»».

Διαστρέβλωση

Για το ΚΚΕ οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου αναζητούν τρόπους να διαστρεβλώσουν τις θέσεις που εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και να ξεφύγουν από την οργή που προκαλεί το νομοσχέδιο.

Στον Περισσό πάντως έχουν αποφασίσει πως στις μάχες υπάρχουν και επιθέσεις που γίνονται κάτω από τη ζώνη, ωστόσο δεν θεωρούν ότι έχουν αποτέλεσμα.

Με το ζήτημα της Παιδείας και των ιδιωτικών πανεπιστημίων να είναι για το ΚΚΕ ένα από αυτά που θα προτάξει το επόμενο διάστημα, χωρίς καμία πρόθεση για υποχωρήσεις.

Άλλωστε στο ΚΚΕ ποτέ δεν είχαν στόχο το «political correct», μάλλον το αντίθετο.

Θεωρούν δε δεδομένο ότι οι επιθέσεις εναντίον του Περισσού θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμα πιο σκληρές, όσο πλησιάζει η ημέρα της κάλπης των ευρωεκλογών και το ΚΚΕ παραμένει παρόν στους δρόμους, ενοχλώντας.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024