Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: «Ο Νετανιάχου έχει πολύ περισσότερες πληροφορίες για τους ομήρους από όσες λέει δημοσίως»

ΗΠΑ: «Ο Νετανιάχου έχει πολύ περισσότερες πληροφορίες για τους ομήρους από όσες λέει δημοσίως»

Ο Seymour Hersh βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος για την αποκάλυψη της σφαγής στο Μάι Λάι, δηλώνει πως ο Νετανιάχου έχει πλήρη εικόνα για τους ομήρους.

Οι όμηροι είναι «το κεντρικό κίνητρο για το Ισραήλ να εξετάσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», σημείωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει πολύ περισσότερες πληροφορίες για τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από ό,τι λέει δημοσίως, έγραψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς στη σελίδα του στο Substack, επικαλούμενος πηγές στην αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.

«Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών έχει λόγους να πιστεύει, έτσι μου είπαν, ότι η ίδια και ο Νετανιάχου γνωρίζουν πολύ περισσότερα από όσα έχουν ειπωθεί δημοσίως για την κατάσταση των ισραηλινών ομήρων της Χαμάς, δηλαδή εκείνων που πιστεύεται ότι είναι ακόμη ζωντανοί», ανέφερε.

«Δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην καταστροφή της Γάζας από το Ισραήλ και στην αναδιαμόρφωση της Δυτικής Όχθης ως ένα ισραηλινοκρατούμενο προάστιο του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ» προβλέπει ο πολύπειρος δημοσιογράφος.

Οι όμηροι είναι «το κεντρικό κίνητρο για το Ισραήλ να εξετάσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», σημείωσε ο Χέρς. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε νωρίτερα ότι οι αρχές της χώρας δεν έχουν λάβει ακόμη τον κατάλογο των ομήρων που θα μπορούσε να απελευθερώσει η Χαμάς, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για μια νέα συμφωνία. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο, η αντιπροσωπεία του Ισραήλ αποχώρησε από τις συνομιλίες.

Η σφαγή του My Lai ήταν ένα έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε απότον αμερικανικό στρατό στις 16 Μαρτίου 1968 και αφορούσε τη μαζική δολοφονία άοπλων αμάχων στην περιοχή Σον Τινχ, στο Νότιο Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ*.

Ασυγκράτητα απαισιόδοξος ο Σέιμουρ Χερς για τους δύο κακούς υποψηφίους στις ΗΠΑ και την υποκρισία στη Γάζα

«Απεχθάνομαι τη λέξη δυστοπία», αναφέρει ο δημοσιογράφος, «που συνήθως ορίζεται ως ένα φανταστικό βασίλειο που μαστίζεται από αδικία, διαμάχες και καταστροφές. Αλλά εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες ζούμε μια πάρα πολύ πραγματική δυστοπία, και όχι μόνο όσον αφορά τη ζοφερή προεδρική κούρσα που αφήνει τόσους πολλούς Αμερικανούς να λένε, στην ουσία: Αυτό είναι το μόνο που έχουμε;».

«Η άλλη πραγματικότητα είναι η όλο και πιο ξεκάθαρη προοπτική, όσο τρομακτική κι αν είναι, ότι δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην καταστροφή της Γάζας από το Ισραήλ και στην αναδιαμόρφωση της Δυτικής Όχθης ως ένα ισραηλινοκρατούμενο προάστιο του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ. Το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει η Αμερική, παράλληλα με τις βόμβες και τα άλλα όπλα που εξακολουθούν να ρέουν στο Ισραήλ, είναι στρατιωτικά MREs (γεύματα έτοιμα για κατανάλωση) που ρίχνονται από τον αέρα, ένας πρόεδρος που φλυαρεί για μια επικείμενη κατάπαυση του πυρός χωρίς να ασκεί επαρκή πίεση για να την πραγματοποιήσει και μια αντιπρόεδρος που στέλνεται δημοσίως για να παροτρύνει τη Χαμάς -όχι το Ισραήλ- να συμφωνήσει σε μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για έξι εβδομάδες. Πολύ λίγες πιθανότητες».

Ο δημοσιογράφος περιγράφει γλαφυρά την υποκρισία των ΗΠΑ να δίνουν όπλα στο Ισραήλ και ατομικά γεύματα στη Γάζα, τη στιγμή που καλούν την Χαμάς να παραδώσει τα όπλα και τους ομήρους και όχι το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει πολίτες.

Η σφαγή του My Lai που αποκαλύφθηκε από τον Χερς

Κατά τη σφαγή του My Lai δολοφονήθηκαν από Αμερικανούς στρατιώτες από 347 έως 504 άμαχοι. Ορισμένες από τις γυναίκες βιάστηκαν ομαδικά και τα σώματά τους ακρωτηριάστηκαν, ενώ στρατιώτες ακρωτηρίασαν και βίασαν παιδιά που ήταν μόλις 12 ετών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γνωστή σφαγή αμάχων από τις αμερικανικές δυνάμεις τον 20ό αιώνα.

Ο Σέιμουρ Χερς αποκάλυψε τόσο την σφαγή όσο και την συγκάλυψη και βραβεύτηκε με το βραβείο Πούλιτζερ.

Από τους 26 κατηγορούμενους καταδικάστηκε μονάχα ένας διοικητής διμοιρίας των ΗΠΑ σε ισόβια και εξέτισε 3,5 χρόνια από την ποινή του. Η εντολή που είχαν πάρει από τους ανωτέρους τους ήταν να σκοτώσουν άντρες, γυναίκες και παιδιά, να σκοτώσουν όλα τα ζώα, να δηλητηριάσουν τα πηγάδια και να κάψουν όλα τα τρόφιμα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024