Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ποντένσε «πιάνει» τον Ριβάλντο

Ο Ποντένσε «πιάνει» τον Ριβάλντο

Μια ακόμη σπουδαία στιγμή για τον πρωταγωνιστή του φετινού Ολυμπιακού Ντανιέλ Ποντένσε και το κοινό που θέλουν να έχουν οι ερυθρόλευκοι με Μακάμπι Χάϊφα και Γάνδη

Ψάχνοντας για τον πρωταγωνιστή του φετινού Ολυμπιακού είναι αλήθεια πως τα 22 γκολ του Ελ Κααμπί, ειδικά τα 10 στα τελευταία 7 ματς, «φωνάζουν» για τον νικητή. Ποιος όμως μπορεί να… παραμερίσει τον Ντανιέλ Ποντένσε;

Ο Πορτογάλος άσος που κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο αποτελώντας βασικό «κλειδί» στα χέρια του Μεντιλίμπαρ που ποντάρει πολλά σε αυτόν και για την συνέχεια στα πλέι οφ και το Κόνφερενς. Με τον Ντανιέλ Ποντένσε να έχει ήδη… κατοσταρήσει με τα ερυθρόλευκα από το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Βόλο και να ετοιμάζεται να «πιάσει» τον Ριβάλντο το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στους Ισραηλινούς.

Με 101 συμμετοχές βλέπετε ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ στον Ολυμπιακό στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε την ώρα που ο Ποντένσε τον ισοφαρίζει μέσα σε δύο χρόνια και κάτι που έχει παίξει στον Πειραιά.

Ο Ποντένσε που την περασμένη Κυριακή ξεπέρασε έναν άλλο μύθο που έχει φορέσει τα ερυθρόλευκα και συνεχίζει από άλλη σημαντική θέση εδώ και χρόνια, τον Κριστιάν Καρεμπέ που έπαιξε 99 φορές με την φανέλα του Ολυμπιακού. Και ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον Μέλμπεργκ με τις 106 συμμετοχές και να μπει στο Top-20 της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Ο Ποντένσε έχει ήδη καταγράψει φέτος 32 συμμετοχές έχοντας την πιο παραγωγική του σεζόν καθώς έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα 10 φορές και έχει δώσει 6 ασίστ. Την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, το 2018-19 είχε 41 συμμετοχές με 8 γκολ και 9 ασίστ ενώ την επομένη, την καλύτερη των τελευταίων χρόνων στην ερυθρόλευκη ιστορία, έπαιξε μέχρι τον Ιανουάριο όπου πουλήθηκε στην Γουλβς καταγράφοντας σε 27 αγώνες πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Με τον Ποντένσε μπροστάρη ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να νικήσει το βράδυ της Πέμπτης στο κατάμεστο Καραϊσκάκη την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Και αν νομίζετε πως αυτό είναι εύκολο έργο για τους ερυθρόλευκους μια ματιά στις φετινές επιδόσεις των Ισραηλινών αποδεικνύει τον υψηλό βαθμό δυσκολίας. Μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει να την αναγκάσουν να φύγει με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.

Η Μακάμπι Χάϊφα που μάλιστα την έχει νικήσει και τις δύο φορές στο πρωτάθλημα (1-0 εντός στις 10 Ιανουαρίου και 2-0 εκτός πριν ένα μήνα, στις 5 Φεβρουαρίου) και η Γάνδη που την κέρδισε στις 5 Οκτωβρίου 2-0 στο Βέλγιο για τον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Σε 12 ευρωπαϊκούς αγώνες, καθώς ξεκίνησε να παίζει από τα τέλη του Ιουλίου, τρεις προκριματικούς γύρους στο Κόνφερενς, έχει μόνο την ήττα από την Γάνδη και 2 ισοπαλίες.

Συνολικά σε 38 αγώνες μετράει 28 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες με τους Ισραηλινούς να μην κρύβουν την αισιοδοξία τους για τα ματς με τον Ολυμπιακό ξέροντας βεβαίως πως βρίσκουν τους ερυθρόλευκους στη καλύτερη κατάσταση της σεζόν.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024