Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bitcoin: Ξεπέρασε τα 1,3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 1,3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

Η αξία της αγοράς κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό.

Καθώς το Bitcoin οδεύει προς νέο ιστορικό υψηλό, η κεφαλαιοποίηση του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος έφτασε ήδη σε ύψος ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko, η αξία της αγοράς του Bitcoin ξεπέρασε τα 1,3 τρισ. δολάρια, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση των αγοράς των κρυπτονομισμάτων να ξεπερνά τα 2,6 τρισ. δολάρια.

Ιστορικά, η αξία ρεκόρ της αγοράς «είναι το πιο αξιόπιστο σήμα ότι ξεκινά μια νέα φάση της τρέχουσας αγοράς», δήλωσε ο David Lawant, επικεφαλής έρευνας στην crypto prime broker FalconX.

Η ζήτηση από νέα αμερικανικά κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο Bitcoin spot, καθώς και η επικείμενη μείωση της αύξησης της προσφοράς του διακριτικού, έχουν τροφοδοτήσει τα πρόσφατα κέρδη. Τα ETF από εταιρείες όπως η BlackRock Inc. και η Fidelity Investments έχουν προσελκύσει καθαρές εισροές άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πρώτη τους εμφάνιση στις 11 Ιανουαρίου.

Η κερδοσκοπική ζέση έχει επίσης επιστρέψει ευρύτερα στην κρυπτογράφηση, από τα στοιχήματα με μεγάλη μόχλευση σε αγορές παραγώγων έως τις διψήφιες ενδοημερήσιες προόδους σε memecoins.

Το νέο ράλι

Το Bitcoin έσπασε σήμερα και το όριο των 68.000 μονάδων και βρέθηκε μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά του επίπεδα. Ωστόσο, στη συνέχεια καταγράφηκαν  διορθωτικές κινήσεις με αποτέλεσμα η τιμή του να υποχωρήσει κάτω από τις 67 χιλιάδες δολάρια. Σύμφωνα με το Coin Metrics νωρίτερα έφτασε στα 68.848,62 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2021. Το υψηλό ρεκόρ του Bitcoin είναι 68.999,99 $ που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Το Ether ενισχύεται κατά περίπου 5% στα 3.650,59 $.

Το Bitcoin έχει κερδίσει 50% φέτος και η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν οι εισροές σε κεφάλαια bitcoin που είναι εισηγμένα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν.

Ευνοημένα τα memecoins

Η εκρηκτική άνοδος του Bitcoin συμπαρασύρει και άλλα κρυπτονομίσματα, ειδικά τα memecoines. Το Dogecoin σημείωσε άνοδο 32%, ενώ το Shiba Inu αυξήθηκε κατά 95%.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εβδομαδιαίος όγκος συναλλαγών των meme tokens αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων κρυπτογράφησης Kaiko.

Τα meme coins είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία κρυπτονομισμάτων τα οποία βασίζονται σε δημοφιλείς χαρακτήρες meme και viral περιεχόμενο του διαδικτύου. Σε αντίθεση με τα κλασικά κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ή το Ethereum, τα οποία συχνά βασίζονται σε τεχνολογικές καινοτομίες ή πρακτικές εφαρμογές, τα mem coin δημιουργούνται συνήθως ως μορφή σάτιρας. Συχνά διαθέτουν μια ιδιόρρυθμη επωνυμία και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν χιούμορ ή διασκέδαση.

«Halving» στην εξόρυξη

Ο προσεχής Απρίλιος θα είναι επίσης ένας σημαντικός μήνας, καθώς θα σηματοδοτήσει ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και ορίζει τον περιορισμό, στο μισό, του ποσοστού της προσφοράς του κρυπτονομίσματος, λόγω μείωσης των αμοιβών για τους εξορύκτες. Αυτή η εξέλιξη θα μειώσει μαζικά τον ρυθμό με τον οποίο «κόβονται» νέα νομίσματα.

Τους 12 μήνες πριν από το τελευταίο halving το 2020, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε 83% από περίπου 3.000 δολάρια σε περίπου 5.500 δολάρια, καθώς οι επενδυτές πόνταραν στο ότι η συμπίεση της προσφοράς θα ωθούσε υψηλότερα την αξία του περιουσιακού στοιχείου. Ένα είδος αυτοεκπληρούμενης προφητείας, δηλαδή.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης κάνει πράγματα που νομίζαμε πως δεν υπάρχουν στα μέρη μας και…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024