Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρά Θάλασσα: Ζημιά σε καλώδια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο παγκόσμιο διαδίκτυο

Ερυθρά Θάλασσα: Ζημιά σε καλώδια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο παγκόσμιο διαδίκτυο

Η ζημιά σε αυτά τα υποθαλάσσια δίκτυα μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές στο διαδίκτυο

Η ζημιά στα υποβρύχια καλώδια στην Ερυθρά Θάλασσα διακόπτει τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και αναγκάζει τους παρόχους να αναδρομολογήσουν έως και το ένα τέταρτο της κίνησης μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης στο Διαδίκτυο.

Τα καλώδια που ανήκουν σε τέσσερα μεγάλα δίκτυα τηλεπικοινωνιών έχουν «κοπεί» προκαλώντας «σημαντική» διακοπή στα δίκτυα επικοινωνιών στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Χονγκ Κονγκ HGC Global Communications.

Η HGC εκτιμά ότι το 25% της κυκλοφορίας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης καθώς και της Μέσης Ανατολής έχει επηρεαστεί, ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα

Η εταιρεία είπε ότι επαναδρομολογεί την κυκλοφορία για να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση για τους πελάτες και επίσης «επεκτείνει τη βοήθεια σε επιχειρήσεις που επηρεάζονται».

Η HGC δεν είπε πώς είχαν καταστραφεί τα καλώδια ή ποιος ήταν υπεύθυνος.

Η Seacom με έδρα τη Νότια Αφρική, η οποία κατέχει ένα από τα καλωδιακά συστήματα που επηρεάζονται, είπε στο CNN ότι οι επισκευές δεν θα ξεκινήσουν για τουλάχιστον άλλο ένα μήνα, εν μέρει λόγω του χρόνου που χρειάζεται για να εξασφαλιστούν οι άδειες λειτουργίας στην περιοχή.

Τα υποβρύχια καλώδια είναι η αόρατη δύναμη που οδηγεί το διαδίκτυο, με πολλά να χρηματοδοτούνται  τα τελευταία χρόνια από κολοσσούς του Διαδικτύου όπως η Google, η Microsoft, η Amazon και η μητρική Meta του Facebook.

Η ζημιά σε αυτά τα υποθαλάσσια δίκτυα μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές στο διαδίκτυο, όπως συνέβη μετά τον σεισμό στην Ταϊβάν το 2006.

Οι προειδοποιήσεις της Υεμένης

Η καταστροφή των καλωδίων στην Ερυθρά Θάλασσα έρχεται εβδομάδες αφότου η επίσημη κυβέρνηση της Υεμένης προειδοποίησε για την πιθανότητα οι αντάρτες Χούθι να στοχοποιήσουν τα καλώδια. Οι μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν ήδη διαταράξει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού επιτιθέμενοι σε εμπορικά πλοία στην κρίσιμη πλωτή οδό.

Μεταξύ των άλλων δικτύων που επηρεάζονται είναι το Asia-Africa-Europe 1, ένα καλωδιακό σύστημα μήκους 25.000 χιλιομέτρων (15.534 μιλίων) που συνδέει τη Νοτιοανατολική Ασία με την Ευρώπη μέσω Αιγύπτου. Η πύλη Europe India Gateway (EIG) έχει επίσης καταστραφεί, σύμφωνα με το CNN.

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών βασίζονται σε πολλαπλά υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα, επιτρέποντάς τους να αναδρομολογούν την κυκλοφορία σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας για να εξασφαλίσουν αδιάλειπτη εξυπηρέτηση.

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024