Το Κτήμα Φιξ στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό από το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου και για κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 9.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου. Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα για να γίνουν απαραίτητες εργασίες συντήρησης και εμπλουτισμού του πράσινου και των υποδομών του, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης περιμένει μικρούς και μεγάλους να το χαρούν.

Στο Κτήμα Φιξ πραγματοποιήθηκε και εκτεταμένη φύτευση ελάτων προκειμένου να αυξηθεί το ισοζύγιο πρασίνου του κτήματος.

Έκκληση να προστατευτεί

Το κτήμα Φιξ που αποδόθηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, μπορεί να αξιοποιηθεί και ως χώρος πραγματοποίησης παιδικών εκδηλώσεων. Ο Δήμος Ηρακλείου εφιστά την προσοχή και παράλληλα ζητάει την συνεργασία των δημοτών προκειμένου ο χώρος να παραμένει καθαρός.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής έχει πει για το κτήμα: «Είμαι υπερήφανος και, ταυτόχρονα, ευτυχής που καταφέραμε και το αποκτήσαμε με τις δικές μας δυνάμεις, καθώς δεν μπορούσαμε άλλο να περιμένουμε τρίτους να το αγοράσουν για λογαριασμό μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος και πρόσθεσε:

«Θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, 28 στρέμματα, το οποίο θα αποτελέσει τοπόσημο πρασίνου, πολιτισμού και ιστορίας για πολλές ακόμα γενιές Ηρακλειωτών. Το όραμα δεκαετιών έγινε πράξη. Αποκτήσαμε το Κτήμα Φιξ και το αποδίδουμε στους δημότες».