Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιάνα Κανέλλη: «Δύο φορές με είχαν για ετοιμοθάνατη - Τι με έσωσε»

Λιάνα Κανέλλη: «Δύο φορές με είχαν για ετοιμοθάνατη – Τι με έσωσε»

Το μήνυμα που στέλνει

Για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας της μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕΛιάνα Κανέλλη, η οποία περιγράφοντας την κατάσταση της, τις ημέρες εκείνες, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ευτυχώς δεν με άκουσαν και με διασωλήνωσαν».

Η ίδια αποκάλυψε και τι ήταν αυτό που την έσωσε .

Η κατάσταση της υγείας της ήταν τόσο σοβαρή που θα μπορούσε να της στερήσει ακόμη και τη ζωή

«Πήγα και ήρθα…»

Όπως είπε η κ. Κανέλλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, την Πρωτοχρονιά της μεταδόθηκε ο ιός της πνευμονίας και νοσηλεύτηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, νόσησε με τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV), με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα με διασωλήνωση. Απόρροια της ταλαιπωρίας της ήταν να χάσει μυϊκή μάζα βάρους 14 κιλών και να εκδηλώσει ακραία μυϊκή αδυναμία, καθώς όπως ανέφερε της ήταν δύσκολο ακόμα και το να σηκώσει το χέρι της για μια απλή κίνηση.

Μιλώντας για όσα πέρασε, ανέφερε: «Ας μιλήσουμε ανοιχτά: οι γιατροί με είχαν για ετοιμοθάνατη. “Πήγα κι ήρθα”. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγα σε όλους “Κοιτάξτε το παιδί μου, εγώ πεθαίνω”. Είχα την ατυχία να ακούω τα πάντα μέσα στο νοσοκομείο. Έκανα τη… “χαζομάρα” να αρνούμαι να με διασωληνώσουν, ευτυχώς όμως οι γιατροί δε με άκουσαν».

Στην συνέχεια ανέφερε: «Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός έχει τακτική θνησιμότητα 16%. Υπάρχει εμβόλιο στο εξωτερικό, και για παιδιά και για ενήλικες, στις ΗΠΑ μάλιστα εμβολιάζονται όλα τα παιδιά. Στην Ελλάδα το εμβόλιο ενηλίκων δεν έρχεται γιατί είναι ακριβό. Κάνω έκκληση στον Υπουργό Υγείας να το φέρει».

«Έχω πλέον διακόψει το κάπνισμα. Το λέω ανοιχτά σε όσους είναι εξαρτημένοι: Πηγαίντε στις Επιτροπές Διακοπές Καπνίσματος των δημόσιων δομών υγείας. Επέμεινα να το κόψω επί ένα μήνα χωρίς υποκατάστατο, ήταν λάθος. Στον ένα μήνα, γιατρός μου χορήγησε πατς νικοτίνης και η διακοπή μου πέτυχε», είπε.

Τι την έσωσε

«Εμένα με έσωσαν πολλά. Με έσωσε το ότι πήγα από νωρίς στο νοσοκομείο, και απευθύνω έκκληση σε όσους μας ακούνε να κάνουν το ίδιο. Με έσωσε το ότι είχα γύρω μου ανθρώπους που μου με αγαπούν και που μου μιλούσαν για όμορφα πράγματα, με έσωσε το ότι είχα τους συντρόφους μου από το ΚΚΕ, συντρόφους κυριολεκτικά και εν είδει τρόπου ζωής, και όχι τυπικά. Με έσωσε το ότι άκουγα πολλή μουσική. Ήθελα να ζήσω, αυτό με έσωσε», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024