Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Έκαναν εκβιασμούς με επίκεντρο διαγωνισμούς στην τοπική αυτοδιοίκηση - Προφυλακίσθηκαν τρία άτομα

Θεσσαλονίκη: Έκαναν εκβιασμούς με επίκεντρο διαγωνισμούς στην τοπική αυτοδιοίκηση – Προφυλακίσθηκαν τρία άτομα

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 40χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμό με αντικείμενο την ναυαγοσωστική κάλυψη σε παραλίες δήμου της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τρεις συλληφθέντες που, με επίκεντρο διαγωνισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματία προκειμένου να μείνει εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η φερόμενη εγκληματική τους δράση περιελάμβανε επιπλέον έναν εμπρησμό αυτοκινήτου, φθορές, καθώς και μία ένοπλη ληστεία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 40χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμό με αντικείμενο την ναυαγοσωστική κάλυψη σε παραλίες δήμου της ανατολικής Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας προσφορά ύψους 280.000 ευρώ.

Κατά τη δικογραφία, ο ίδιος απειλούσε τον ανταγωνιστή του. αφενός για να μην κάνει ένσταση για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και, αφετέρου, για να μην συμμετάσχει με προσφορά σε δεύτερο διαγωνισμό με ανάλογο αντικείμενο, που επρόκειτο να προκηρυχθεί.

Άλλα δύο άτομα στη δικογραφία

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται ως «ιθύνων νους» των αποδιδόμενων στην ομάδα εγκληματικών πράξεων, για τη διαλεύκανση των οποίων οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκόμενων προσώπων.

Εκτός από τους τρεις συλληφθέντες, στη δικογραφία βρίσκονται δύο ακόμη άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ένας 29χρονος έγκλειστος στις φυλακές (οι υπόλοιποι είναι ηλικίας 30, 33 και 26 ετών).

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν σχέση με τις καταγγελίες. Δεν έπεισαν όμως ανακρίτρια και εισαγγελέα, που τους «έδειξαν» το δρόμο για τις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024