Iωάννινα: Kλείνει σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου
Τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε κρούσματα στρεπτόκοκκου, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για διακοπή των μαθημάτων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
Κλειστό θα παραμείνει την Πέμπτη και την Παρασκευή (29/2 – 1/3) το 5ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων στρεπτόκοκκου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα epirusgate.gr, η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο, μετά από αίτημα γιατρού της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και έγγραφο της διευθύντριας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, ενώ έγινε και εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε κρούσματα στρεπτόκοκκου μεταξύ των μικρών μαθητών, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για διακοπή των μαθημάτων.
Αυξάνονται τα κρούσματα στρεπτόκοκκου – Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη
Να σημειωθεί πως, το τελευταίο διάστημα, όλο και αυξάνονται τα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.
Σε συνέντευξή της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα».
«Μας είχαν ανησυχήσει και γιατί είχαμε για ένα χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιποι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση», ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στο MEGA.
Και προσέθεσε πως ο παιδίατρος δίνει τις οδηγίες, «κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει». σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442