Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Iωάννινα: Kλείνει σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

Iωάννινα: Kλείνει σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε κρούσματα στρεπτόκοκκου, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για διακοπή των μαθημάτων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Κλειστό θα παραμείνει την Πέμπτη και την Παρασκευή (29/2 – 1/3) το 5ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων στρεπτόκοκκου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα epirusgate.gr, η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο, μετά από αίτημα γιατρού της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και έγγραφο της διευθύντριας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, ενώ έγινε και εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε κρούσματα στρεπτόκοκκου μεταξύ των μικρών μαθητών, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για διακοπή των μαθημάτων.

Αυξάνονται τα κρούσματα στρεπτόκοκκου – Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

Να σημειωθεί πως, το τελευταίο διάστημα, όλο και αυξάνονται τα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Σε συνέντευξή της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα».

«Μας είχαν ανησυχήσει και γιατί είχαμε για ένα χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιποι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση», ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στο MEGA.

Και προσέθεσε πως ο παιδίατρος δίνει τις οδηγίες, «κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει». σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024