Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προεδρείο Επιτροπής: Καμία διάθεση από την πλειοψηφία για νέα συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη

Προεδρείο Επιτροπής: Καμία διάθεση από την πλειοψηφία για νέα συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη

Η διαβίβαση της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή Λάρισας στη Βουλή και τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για να επιστρέψουν τα μέλη της Επιτροπής στα έδρανα της Βουλής δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Στον «πάγο» φαίνεται να βάζει η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής του δυστυχήματος  των Τεμπών τα αιτήματα περί παράτασης των εργασιών (ΣΥΡΙΖΑ) και νέας συνεδρίασης (ΚΚΕ) παρά την υπό διαβίβαση δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που διενεργεί την κύρια ανάκριση.

«Με δεδομένο ότι ενημερωθήκαμε ότι μέλη της εξεταστικής επιτροπής έχουν υποβάλλει αιτήματα στο Προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ περί παράτασης των εργασιών της εξεταστικής, ΚΚΕ για νέα συνεδρίαση) για την ενημέρωση σας, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω υλικό δεν έχει παραληφθεί από τη Βουλή και συνεπώς τη γραμματεία της Εξεταστικής Επιτροπής» αναφέρει το Προεδρείο.

Η δικογραφία θα χρησιμοποιηθεί αν και εφόσον το κρίνουν τα κόμματα στο υπό σύνταξη πόρισμά τους

Εκφράζοντας τον «απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και τον πόνο των συγγενών τους» εξηγεί πως «οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε απολύτως θεσμικά με γνώμονα την αποκάλυψη της αλήθειας».

Και εξηγεί: «Είναι αυτονόητο ότι μετά την παραλαβή των στοιχείων, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι αυτή που κατά πάγια πρακτική ακολουθείται σε δικογραφίες μείζονος ενδιαφέροντος, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν».

Όμως, ενημερώνει πως «μετά την παραλαβή των στοιχείων τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής θα έχουν πρόσβαση στο διαβιβασθέν υλικό από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που διενεργεί την κύρια ανάκριση» όχι για την επιστροφή τους στα έδρανα της Βουλής αλλά παρά μόνο «προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν υπό σύνταξη πόρισμα τους».

Αίτημα ΚΚΕ για σύγκλιση της Εξεταστικής

Με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις με τη διαβίβαση της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή Λάρισας στη Βουλή, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην Επιτροπή, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα, ζητούν από το προεδρείο «την άμεση συνεδρίαση της Εξεταστικής».

Ενστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ζητήσαμε, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη συσχέτιση της δικογραφίας, που απεστάλη από την προηγούμενη εβδομάδα από τον εφέτη-ανακριτή, την πρόσβαση δηλαδή όλων των μελών της εξεταστικής επιτροπής στην δικογραφία των Τεμπών, και την παράταση, τουλάχιστον για μία εβδομάδα, στην κατάθεση των πορισμάτων για την Εξεταστική Επιτροπή. Η δικογραφία έφυγε από τη Λάρισα την Παρασκευή», σημείωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής του στην Εξεταστική, Βασίλης Κόκκαλης,

Εκτός από τη συσχέτιση του έργου της Επιτροπής με την εν λόγω δικογραφία, κάτι που θα αποφασίσει ο εφέτης – ανακριτής Λάρισας, ο κ. Κόκκαλης αιτείται και την παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης των πορισμάτων, η οποία έχει οριστεί για τις 8 Μαρτίου.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024